Orbitz Logo

Orbitz Logo

Orbitz is een themawebsite die speciaal is ontworpen voor reizigers en toeristen. Het wordt gepresenteerd in een aggregatorformaat waarmee gebruikers honderden verschillende accommodatie-opties en vluchten in bijna elk land kunnen bekijken. Een passende oplossing boekt u hier eenvoudig.

De eigenaar van een succesvolle internetbron is een groot Amerikaans bedrijf Orbitz Worldwide, met het hoofdkantoor in Chicago. Het is een dochteronderneming van de Amerikaanse reisorganisatie Expedia Group. De site werkt al enkele jaren met succes en is een van de meest betrouwbare reisserviceproviders in Amerika.

Betekenis en geschiedenis

Orbitz Logo Geschiedenis

Het bedrijf werd meer dan 15 jaar geleden opgericht. Gedurende de hele periode van zijn bestaan ​​heeft het zich gestaag ontwikkeld en tegelijkertijd moeilijke fasen doorgemaakt. De keerpunten kwamen direct terug in de huisstijl en het logo.

2001 — 2005

Orbitz Logo 2001-2005

Orbitz werd in 2001 opgericht als resultaat van een samenwerking tussen grote luchtvaartmaatschappijen. Rich Barton (CEO van Expedia Group) en Mark Åckerstron (Technisch Directeur van de horeca) speelden een sleutelrol in het proces van merkvorming. Dankzij de inspanningen van deze mensen en een team van ervaren ontwikkelaars is een handig en functioneel platform voor reizigers ontstaan.

De visuele identiteit van de site was gebaseerd op een cool en rijk kleurenschema, dat goed combineerde met een enorm lettertype. Als hoofdkleur is gekozen voor diepblauw, aangevuld met een lichtere tint. Een dergelijke kleurstelling viel meteen op, wat het merk herkenbaar maakte, maar tegelijkertijd rust uitstraalde.

Veel ontwerpers hebben een parallel getrokken met de gekozen kleur met een vleugje zeegolf, wat alleen maar positieve associaties oproept. Het embleem zelf bestond uit één woord — Orbitz. Bedrijfsnaam en meer niet. Hetzelfde kan gezegd worden van een website. Alle aandacht van de ontwikkelaars was gericht op het creëren van een hoogwaardige internetbron waar je direct een verblijfplaats en vliegtickets kunt vinden.

2005 — 2012

Orbitz Logo 2005-2012

In deze periode vonden belangrijke gebeurtenissen plaats. De voorwaarden hiervoor werden in 2003 gelegd, toen het bedrijf naar de beurs ging en aandelen uitgaf. Kort daarna hadden de luchtvaartmaatschappijen een belang van 70% in Orbitz Worldwide en even later werd het bedrijf overgenomen door de Cendant Corporation (New York). In 2006 verwierf de Blackstone Group een deel van de Cendant-activiteiten, waaronder ook de Orbitz-website.

De verandering van eigenaar bracht enkele kleine wijzigingen aan het logo met zich mee. De inscriptie en het gekozen lettertype zijn hetzelfde gebleven. De eerste letter «O» was ook niet veranderd. Het was een cirkel van twee pijlen die elkaar opvolgen. De wijzigingen hadden invloed op de kleuren van het logo. In plaats van diepblauw is gekozen voor een lichtblauwe tint. De kleur van een van de pijlen werd ook een beetje helderder.

Het gekozen kleurenschema en het dynamische cursieve lettertype symboliseerden professionaliteit. Daarnaast riep het ontwerp associaties op met betrouwbaarheid en een vooruitstrevende benadering van dienstverlening, de belangrijkste uitgangspunten van het werk van het bedrijf.

2012 — heden

Orbitz Logo 2012

Een ander keerpunt kwam in 2015. In februari van dit jaar werd Orbitz Worldwide gekocht door de grote reisorganisatie Expedia Group, de huidige eigenaar van de site. Het had een ernstige impact op de hulpbron en droeg bij aan de snelle ontwikkeling ervan. Ook de huisstijl veranderde in deze tijd.

Het logo is weer van kleur veranderd. Deze keer koos ik een donkerdere tint blauw voor de letters en een felblauwe kleur voor een van de pijlen van de «O». Deze beslissing getuigde van een modernere benadering van design en de wens tot verbeteringen. De vernieuwde corporate badge demonstreerde de ontwikkeling van het merk.

Logo lettertype en kleuren

Orbitz Logo

Het moderne Orbitz-logo is een stijlvolle versie die sinds de laatste update behouden is gebleven. Dit is een gedenkwaardig en sterk teken, dat zich tegelijkertijd onderscheidt door zijn eenvoud van uitvoering. Het symboliseert de essentie van het merk — een behoorlijke kwaliteit van diensten voor toeristen, gecombineerd met een intuïtieve interface.

Een speciale semantische belasting wordt ook toegewezen aan de eerste letter «O». Het is gemaakt in de vorm van pijlen die elkaar sluiten. Zo’n icoon is de belichaming van beweging en ontwikkeling. Orbitz probeert altijd haar service te verbeteren en het de gebruikers zo comfortabel mogelijk te maken.

Logo Orbitz

Het lettertype is in vet cursief schreefloos formaat. Het embleem toont duidelijke lijnen en afgeronde hoeken van sommige letters. Diagonale sneden in de letter «Z» geven ook wat dynamiek. Over het algemeen steekt het embleem goed af tegen de achtergrond van het ontwerp van andere soortgelijke diensten en toont het de professionaliteit van het bedrijf.