Louis Vuitton Logo

Louis Vuitton Logo

Louis Vuitton is een bekend modehuis dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van bagage en handtassen, koffers, kleding, parfums en accessoires. Gelegen in de stad Parijs (Frankrijk). Opgericht door Louis Vuitton in 1854 en maakt nu deel uit van de LVMH Corporation.

Betekenis en geschiedenis

Louis Vuitton Logo Geschiedenis

Wat is Louis Vuitton?

Louis Vuitton maakt deel uit van de internationale holding LVMH. Het is een Frans bedrijf dat een enorm assortiment aan kleding, schoenen en accessoires produceert. Het draagt ​​de naam van de oprichter.

Hoewel de met elkaar verweven letters «L» en «V» een monogram vormen dat de naam en achternaam aangeeft van de maker van het toonaangevende modehuis Louis Vuitton, is hij niet echt de ontwerper van het logo. De auteur van het logo is zijn zoon Georges. In 1896, 32 jaar na de komst van het mode-koninkrijk, presenteerde de nieuwe eigenaar een monogram versierd met een bloemmotief.

Het handelsmerk werd onmiddellijk een merksymbool en kreeg de status van een label dat op door het bedrijf vervaardigde waterdichte koffers werd aangebracht. Sindsdien wordt het logo algemeen erkend. Hij verpersoonlijkt prestige, hoge status en een uitstekende investering in trending goederen.

Het huidige embleem weerspiegelt nog steeds de debuutversie en herhaalt het bijna volledig. Ontwerpers verwijderden onnodige details uit het logo, met de nadruk op een laconieke interliniëring van de letters «L» en «V» moderniteit, bruikbaarheid en verfijnde smaak. De afkorting is goed leesbaar. Onderaan het monogram staat de uitgebreide naam van Louis Vuitton.

Geleidelijk kreeg de Franse couturier wereldwijde bekendheid en gingen zijn producten als warme broodjes. In die tijd begonnen merkartikelen actief nep te worden, waardoor het logo zichtbaar werd op producten die niets met het beroemde Fashion House te maken hebben. Vervolgens nam het bedrijf 60 medewerkers in dienst, die de opdracht kregen namaak te bestrijden. Ze heeft maatregelen genomen om dit te voorkomen.

Een van de initiatieven die hielp bij het verminderen van vervalsingen was de zogenaamde variatie van Monogram Canvas. Dit is een tekening, een achtergrondsubstraat rond de letters «LV». Het kwam ook in de symboliek van het merk en bestaat uit karakteristieke kleine details op een bruin-beige veld.

Logo lettertype en kleuren

Louis Vuitton Logo

Het modehuis koos een minimalistisch en eenvoudig serif-lettertype voor het monogram. De linkerkant van de letters is versterkt met brede pijpen, terwijl de rechterkant dunne lijnen vertoont. «L» is cursief geschreven en «V» is klassiek recht, wat doet denken aan het oude Romeinse overwinningsteken.

Het opschrift «Louis Vuitton», geplaatst onder de afkorting, is gemaakt in een eenvoudig schreefloos lettertype. Alle letters zijn hoofdletters. Twee “T” worden stilistisch geslagen: door de algemene horizontale strip zien ze eruit als een poort met een hoge traverse. Dit is het enige kenmerk dat het tekstkarakter onderscheidt.

Logo Louis Vuitton

In de eerste jaren van het bestaan ​​was de kleur van het embleem streng, monochroom, zwart en wit. Latere experimenten begonnen, omdat de merkeigenaren het hoofdonderdeel niet wilden veranderen. Na het verschijnen van het Monogram Canvas is het palet verschoven naar bruin-beige, goud en oranje. En in 2003 ontwikkelde de Japanse kunstenaar Takashi Murakami voor het bedrijf een regenboogkleurige versie tegen een lichte achtergrond. Nu wordt deze kleurencombinatie vaak gebruikt op damestassen.

Wat betekenen de Louis Vuitton-symbolen?

Het bedrijfssymbool, bestaande uit de letters 'L' en 'V', staat voor de initialen Louis Vuitton.

Wat is het verhaal achter het Louis Vuitton-logo?

Het 'LV'-monogram wordt verondersteld te zijn gemaakt door Georges Vuitton, zoon van Louis Vuitton. Volgens archiefgegevens gebeurde dit na de dood van de beroemde modeontwerper - in 1896.

Waar staat LV voor in kleding?

Het 'LV'-monogram op het kledingstuk geeft aan dat het kledingstuk is genaaid door Louis Vuitton. Of ze probeerden het gewoon te vervalsen en deden het af als de producten van een beroemd merk.

Kun je LV online kopen?

Louis Vuitton heeft een eigen website waar je producten van dit merk thuis of in de LV-winkel kunt laten bezorgen.