Lamborghini Logo

Lamborghini LogoLamborghini is een gerenommeerde fabrikant van de snelste auto’s ter wereld. De maker van de eerste legendarische auto — de Lamborghini 350 GT, die in de naoorlogse periode een high-performance luxeauto was. De oprichter van het bedrijf en de directe eigenaar was Ferruccio Lamborghini. Een industrieel en zakenman die destijds de machtigste productie oprichtte, die in de eerste 10 jaar van haar bestaan ​​een overweldigend succes kende.

Betekenis en geschiedenis

Lamborghini Logo Geschiedenis

Wat is Lamborghini?

Lamborghini is een Italiaanse autofabrikant die officieel is geregistreerd onder de naam Automobili Lamborghini SpA. Het is eigendom van het Duitse bedrijf Audi AG, dat op zijn beurt tot de Volkswagen-groep behoort. Het automerk is vooral bekend om zijn luxe sportwagens en SUV’s.

Het Europese handelsmerk «Automobili Ferruccio Lamborghini SpA» werd in 1963 in Italië geregistreerd. In dezelfde periode kreeg het bedrijf een eigen logo, dat werd ontwikkeld door de eigenaar van de productie.

Een driehoekig schild met de afbeelding van een boze stier (in een niet-klassieke houding) en de naam van de eigenaar erboven trok meteen de aandacht. Sommigen vonden overeenkomsten in vorm en grootte van het embleem met het logo van de naaste concurrent — «Ferrari». Anderen waren ervan overtuigd dat de stier het astrologische teken van de dierenriem (Stier) is van Ferruccio Lamborghini zelf.

Het dier werd geassocieerd met kracht, ongebreidelde kracht, die in principe overeenkwam met de beschrijving van auto’s geproduceerd door Lamborghini. Er waren geen opmerkingen over deze score van de eigenaar van het bedrijf zelf.

1953 — 1963

Lamborghini Logo 1953-1963

Het logo van deze periode bestond uit een driehoek. Maar het was niet alleen een geometrische figuur gevormd uit drie gelijke segmenten die drie punten met elkaar verbond — het bevatte ook verschillende interne lijnen. De strepen vormden zich in het midden en kwamen precies uit de hoeken, waardoor de ruimte werd verdeeld in drie scherphoekige langwerpige driehoeken. Door het visueel ruimtelijke effect is er een piramide ontstaan. Elke sector bevatte één hoofdletter. Het was een afkorting voor de naam van het autobedrijf: «Ferruccio Lamborghini Cento». De symbolen waren dun, grotesk, met een lichte helling.

1963 — 1972

Lamborghini Logo 1963-1972

Beginnend vanaf het stadium van oprichting van het bedrijf en tot op heden is het Lamborghini-autobord niet veranderd, maar slechts licht gecorrigeerd.

In eerste instantie was het logo zwart-wit, wat direct verband hield met de beperkte productiemogelijkheden. Het kleurrijke en heldere embleem was alleen te zien in gedrukte publicaties. In hen was de achtergrond op het embleem rood en de stier was zwart.

Een mooie zwarte omtrek van het schild en een extra gemaakt logo — een speciale handgeschreven inscriptie in zwart of zilver zag er erg presentabel en harmonieus uit.

1972 — 1974

Lamborghini Logo 1972-1974

In 1972 werd het bedrijfslogo gewijzigd. De letters werden vergroot zodat de naam van het productiebedrijf alleen uit hoofdletters bestond, geschreven in het lettertype Univers Black Oblique tegen een gele rechthoek.

De inscriptie bevond zich direct in het schild, boven de afbeelding van een stier op een zwarte achtergrond. Die nog steeds in dezelfde positie bleef als voorheen.

1974 — 1998

Lamborghini Logo 1974-1998

Tijdens zijn bestaan ​​heeft het bedrijf Lamborghini verschillende crisismomenten meegemaakt. En een daarvan was het verval van de jaren 70. Vervolgens werd het bedrijf failliet verklaard, waarna het werd gekocht door de gebroeders Mimran.

In 1987 kwam Lamborghini in handen van het Amerikaanse concern Chrysler. In dit verband wordt het merkembleem aangepast, het krijgt totaal andere contouren. Het merklogo wordt laconiek. Het bord is nu vet en cursief geschreven, elke letter heeft strakke contouren. De letters lijken sterk op het lettertype Neue Helvetica Paneuropean 83 Extended Heavy Oblique. Dit autobord was slechts 7 jaar in gebruik, toen het merk Lamborghini eigendom was van een Amerikaans bedrijf.

In 1994 is er een terugkeer naar het oorspronkelijke logo.

1998 — heden

Lamborghini Logo 1998-vandaag

In 1998 werden de aandelen verkocht aan de nieuwe eigenaar — Audi. Dit bracht fundamentele veranderingen met zich mee, niet alleen in de principes van het hele bedrijf. De innovaties hadden zowel invloed op het productieproces als op veranderingen in het ontwerp van de auto.

De directie besloot ook het logo te rebranden. Het werk werd toevertrouwd aan het Duitse bureau «KMS Team».

Het doel van de innovaties is om de aandacht voor ultramoderne auto’s te vergroten, om nieuwe klanten aan te trekken voor de aanschaf van supersnelle auto’s. Tijdens het werk veranderden de verhoudingen van het schild en de grootte van de stier. Maar, zoals voorheen, belichaamt het autoteken kracht, gratie en kracht.

Logo lettertype en kleuren

Lamborghini Logo

Wat betreft het lettertype — het letterteken van het merk Lamborghini, het is slechts een van de manieren om extra aandacht te vestigen op auto’s die snelheden van meer dan 350 km per uur kunnen halen. Het was dit doel dat de maker nastreefde, die zich concentreerde op deze speciale aandacht.

Op verschillende momenten werd de inscriptie opvallender en expressiever, en vervolgens, in verhouding tot de grootte van het dier op het logo, werd deze iets kleiner. Alles hing af van verschillende factoren, waaronder de wensen van de toenmalige eigenaren van het bedrijf, waarvan er sinds 1963 zeker 8 waren.

Elk kleurelement van het auto-logo is symbolisch. Zwart en goud worden geïdentificeerd met betrouwbaarheid en aristocratie, dit zijn klassieke kleuren die veel mensen leuk vinden.

Wat betreft het rood, dat aanwezig was op het originele Lamborghini-logo en heel vaak werd gebruikt in reclamecampagnes van de fabrikant. Deze kleur wordt direct geassocieerd met het stierenvechten, waar Ferruccio Lamborghini een voorliefde voor was. Hoogstwaarschijnlijk is dit de reden voor de niet-standaard positie van het dier in beweging, vergelijkbaar met de beweging van een boos dier op het veld bij het zien van een matador met een mulet.

Logo Lamborghini

Overigens is het toeval, maar het bedrijf heeft meer dan één auto uitgebracht, waarvan de namen in verband staan ​​met het stierengevecht:

  • Lamborghini Murcielago — supercar geproduceerd van 2001 tot 2010. De naam van de auto vertaalt zich als «beroemde stier».
  • Miura Lamborghini, auto’s geproduceerd van 1966 tot 1973. Lamborghini Islero (productiejaren: 1968 — 1969). Lamborghini Bravo is een auto die vanwege de crisis niet in serieproductie is gekomen. Lamborghini Urraco is een auto geproduceerd door Lamborghini gedurende 9 jaar, van 1970 tot 1979. Lamborghini Jalpa is een van de modificaties van eerdere modellen, een auto geproduceerd van 1981 tot 1988.

Elk van de namen is niets meer dan een verscheidenheid aan rassen van de krachtigste en meest behendige vechtstieren.

  • Lamborghini Espada — auto’s geproduceerd in drie verschillende series van 1968 tot 1978. De naam betekent in vertaling uit het Spaans — «matador’s zwaard».

Dat is de reden waarom velen geloven dat de locatie van het dier op het Lamborghini-autoembleem nauwkeurig het elitaire karakter aangeeft van elke auto die in verschillende perioden van het bestaan ​​van het bedrijf is geproduceerd.

Wat betekent het Lamborghini-logo?

Het stierenlogo symboliseert ongebreidelde energie, wilde kracht en ongebreidelde kracht, kenmerken die kenmerkend zijn voor high-performance Lamborghini-auto's. Volgens een andere versie duidt de stier het sterrenbeeld Stier aan, waaronder de oprichter van Ferruccio Lamborghini werd geboren.

Welk dier staat op het Lambo-logo?

Op het Lamborghini-logo staat een boze stier afgebeeld. Het gehoornde dier ziet eruit alsof het zich voorbereidt om aan te vallen. De kunstenaars detailleerden de uitpuilende spieren, scherpe hoorns, krachtige benen, maar stileerden de stier als een gouden beeldje.

Heeft Lamborghini een stier in zijn logo?

Ja, de stier is het middelpunt van het Lamborghini-logo. Hij is afgebeeld in een zwart driehoekig schild, dat is omgeven door een gouden lijst. Boven de figuur van het dier staat de naam van het bedrijf.