Italiaanse motorfietsmerken

Italiaanse motorfietsmerken

De Italiaanse motorindustrie onderscheidt zich onder de motorfabrikanten van de wereld door haar ongeëvenaarde schoonheid en betrouwbaarheid. Het land waar een groot aantal merken is ontstaan, dat later bekend werd, wordt gekenmerkt door de grootste vraag naar producten over de hele wereld. Ducati of MV Agusta, Guzzi of Italjet Moto Srl, Moto Guzzi en Benelli zijn slechts enkele van de Italiaanse fabrikanten waarvan de namen zelfs bekend zijn bij degenen die verre van motorrijden zijn. De meeste Italiaanse merken zijn wereldlegendes geworden op dit productiegebied. Italië is niet alleen een zonnig land met een uniek klimaat en vriendelijke, gastvrije mensen. Dit land is de thuisbasis van vele uitstekende ontwerpers en ingenieurs, motorcoureurs en monteurs. Deze mensen vormen de basis voor de succesvolle ontwikkeling en populariteit van de Italiaanse motorfiets.

Wat is Italiaanse motormerken?

Italiaanse motormerken zijn wereldmarktleiders. Onder hen zijn er vrij bekende namen: Benelli, Moto Guzzi, Italjet Moto Srl, MV Agusta, Ducati. Maar er zijn ook minder populaire bedrijven die vergeten zijn: Abra, Autozodiaco, Cagiva en anderen.

Tegenwoordig is de productie van motorfietsen in het land een van de belangrijkste gebieden die van invloed zijn op de economie van het land. In tegenstelling tot andere Europese fabrikanten, die op dit gebied feitelijk de hand hebben gegeven aan Japanse, Chinese en zelfs Indiase merken, blijft de Italiaanse motorindustrie zich ontwikkelen en vertoont ze momenteel een goede acceleratie. Alleen al tussen januari en juni 2021 werden meer dan 140.000 motorfietsen van verschillende typen verkocht, aanzienlijk meer dan de cijfers van het afgelopen decennium.

1. Abra

Abra Logo

Het merk Abra is niet de Italiaanse «lange lever» geworden in de motorindustrie. Het bestond slechts 4 jaar — van 1923 tot 1927. Hij onderscheidde zich alleen door de productie van unieke motorfietsen en krachtcentrales van zijn eigen productie. Het tragische overlijden van de oprichter van het bedrijf in 1927 leidde tot de stopzetting van alle productie en de beëindiging van de activiteiten van het bedrijf. De rechten op de productie en het bedrijf zelf zijn door DKW gekocht van de nabestaanden van de oprichter van Abra. DKW heeft de verworven technologie, met enkele eigen aanpassingen, toegepast op de motorfietsen van haar merk.

Het embleem van het bedrijf is rond. De vorm van de cirkel werd gekozen als een symbool van oneindigheid, eenheid en cycliciteit, wat het ritme en de constantheid van beweging betekent, de principes van het Italiaanse merk Abra. De binnenruimte van het logo bestond uit verschillende cirkels. De binnenste cirkel is gevuld met rood als symbool van vuurbeweging en actie. Rood was een accentkleur, het contrasteerde met een kleinere witte cirkel met daarin de merknaam. De naam is gemaakt in de originele versie en in het zwart. De letters in de hoogte en vanaf de zijkanten herhalen de vorm van de cirkel met hun bochten en vormen de compositie van de cirkel.

2. Adiva

Adiva Logo

Een van de jonge maar veelbelovende Italiaanse merken in de motorindustrie is Adiva, een bedrijf opgericht in 1994. De serieproductie van stadsscooters op 2 en 3 wielen begon in 2001 en al in 2008 ontving hun AD3-model een ereprijs op de EICMA-tentoonstelling in Milaan. Het model onderscheidde zich door een grotere wendbaarheid en stabiliteit, wat belangrijk is voor stedelijke omstandigheden. Hiervoor werd gezorgd door het originele chassisontwerp, dat voorzag in de aanwezigheid van twee wielen voor en één achter. Alle modellen van het merk zijn uitgerust met een uitschuifbaar, weerbestendig dak. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Milaan en productielocaties in Maleisië, Taiwan. Er zijn distributiecentra geopend in Japan, China en Hong Kong.

De wens om de markt te betreden werd ondersteund door de ambitie van het bedrijf, dat veel aandacht besteedde aan de vorming van een eigen unieke stijl. Het is gebaseerd op — innovatie, modern design en enthousiasme. Deze drie componenten worden weerspiegeld in het Adiva-logo, dat de visuele perceptie heeft gevormd van de integriteit, uitmuntendheid, veiligheid en veelzijdigheid die kenmerkend zijn voor de line-up van het hele Italiaanse merk. Visueel vertegenwoordigt het embleem een ​​cirkel die een volumetrische uitstulping heeft gekregen. De cirkel heeft een nog lager deel, waarop een pijlvormig element rust, met de top naar het midden gericht. Het bord stelt een gestileerde afbeelding voor van een wiel dat is verbonden met een vork. Dit element vult deze visuele perceptie van de compositie aan en vormt tegelijkertijd de contouren van de letter «A», de eerste letter van de merknaam.

3. Aermacchi

Aermacchi Logo

De geschiedenis van het motorfietsmerk Aermacchi begon in 1912 met de oprichting van Newport-Macchi Company door de oprichter Giulio Macchi uit Varese, dat in die tijd het centrum van de vliegtuigindustrie in Italië werd. Het bedrijf begon zich bezig te houden met vliegtuigen die tijdens de Eerste Wereldoorlog veel werden gebruikt in luchtgevechten. Tijdens de oorlog werd het omgedoopt tot Aeronautica Macchi en bleef het zich snel in deze richting ontwikkelen. Na de oorlog richtte het bedrijf zich weer op de productie van driewielige vrachtwagens en motorfietsen. Hun productie onder het merk Aermacchi werd uitgevoerd tot 1978. Hoewel het merk in 1960 door Harley-Davidson werd overgenomen, behield de nieuwe eigenaar het oorspronkelijke merk en nam toen een dubbele naam aan. In 1978 verwijderde HD de verwijzing naar het oude merk.

Het logo van het bedrijf bleef toegewijd aan de geschiedenis van de ontwikkeling van het merk. Het bestond uit de eerste twee letters van elk woord van de merknaam, in elkaar gegroepeerd, waarbij de aflopende bovenste regels van de letter «M» de dwarsbalk van de letter «A» vormen. Rechts en links zijn uitgestrekte vleugels gemaakt in de vorm van twee driehoeken, waarvan de toppen naar de top waren verheven. Beide letters en de merknaam Aermacchi zijn in Arial Std Black.

4. Agrati Garelli

Agrati Garelli Logo

Aan het einde van de 19e eeuw opent Antonio Agrati van Cortenuova di Monticello Brianza een smederij. Het begin van de 20e eeuw maakt zijn eigen veranderingen in de vraag naar de producten van het bedrijf. De oprichter geeft het door aan zijn zonen Clodoveo, Luigi en Mario, die beginnen met de productie van zeer gewilde elektromotoren en fietsonderdelen. De tragische dood van alle drie leidde tot de opvolging van de 16-jarige Carlo Agrati. In 1958 heroriënteerde het bedrijf zich volledig op gemotoriseerde fietsen en lanceerde tegelijkertijd de eerste Capri-scooter. De release van Capri gaf aanleiding tot de volwaardige productie van scooters en bromfietsen. Het handelsmerk Agrati als onafhankelijk merk bestond tot 1991 en fuseerde later met Garelli, met een kantoor in Lachchiarella. Alle motormodellen kwamen uit onder een nieuwe naam — Agrati Garelli.

Het embleem heeft een cirkelvorm, traditioneel voor de meeste Italiaanse motormerken, die symbool staat voor oneindigheid, eenheid en cycliciteit. In het midden van de cirkel is aan de binnenkant een zwarte letter «G» gemaakt in de vorm van een cirkel. De vrije ruimte binnenin is overspoeld met alizarinerood, wat een contrasterende combinatie met zwart vormt. Deze combinatie van achromatisch zwart en rood, de hoofdkleur in het kleurenpalet, heeft een sterke visuele impact op een persoon, trekt de aandacht en trekt de aandacht. De naam van het merk is gemaakt in het Garelli-lettertype, dat zich onderaan het embleem bevindt.

5. Aprilia

Aprilia Logo

Aprilia is een merk dat tegenwoordig niet alleen in Italië, maar over de hele wereld bekend is. Aprilia maakt nu deel uit van de op drie na grootste industriële groep ter wereld, Piaggio, die tweewielige motorvoertuigen produceert. Opgericht in 1945 bij Noale Alberto Beggio uit Venetiaans voor de productie van fietsen. De merknaam was een eerbetoon aan het geliefde Lancia Aprilia-automodel van de oprichter. 1960 staat in het teken van de release van de eerste Sport Uomo bromfiets. In 1968 werd de eigendom van het bedrijf overgedragen aan de zoon van de oprichter — Ivano Beggio, die begon met de productie van bromfietsen, waardoor er 3 modellen tegelijk op de markt verschenen — Colibrì, Daniela en Packi en de eerste Italiaanse terreinwagen Scarabeo. Tegenwoordig is de president en CEO van Roberto Colaninno de president van Piaggio.

Het bedrijfslogo is een levendig voorbeeld van het vermogen om de promotie van uw merk correct te benaderen. Het is eenvoudig en laconiek — niets overbodigs om het oog af te leiden. Het embleem is de naam van het bedrijf, weergegeven in grafische, Latijnse hoofdletters. Een belangrijk accent is de rode achtergrondkleur, die werd gekozen als associatie met het verdriet van veel mensen die de ontberingen van de Tweede Wereldoorlog hebben doorstaan. Rood is een symbool van mannelijkheid en standvastigheid, die kenmerkend waren voor de oprichter van het merk en de geest van zijn bedrijf. Het lettertype dat werd gebruikt voor de belettering was Neue Haas Grotesk Display 65 Medium.

6. Aeromere

Aeromere Logo

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog verboden de overwinnaars de As-landen om de productie van militair materieel in stand te houden. Dit had ook gevolgen voor de Caproni-groep, die zich bezighield met de productie van gevechtsvliegtuigen in Trento. Opgericht in 1910 door ingenieur Gianni Caproni, begint het bedrijf zware bommenwerpers van analogen te produceren, die toen nog niet bestonden. Zelfs de Verenigde Staten gebruiken ze in hun luchtmacht in 1918. Na de Tweede Wereldoorlog besloot Caproni om te beginnen met de productie van een lichte motorfiets onder het merk Capriolo — waarmee zijn nieuwe motorfiets werd geassocieerd. Het overlijden van de oprichter in 1957 leidt tot een volledige rebranding van het bedrijf. Het krijgt een nieuwe naam — Aeromere, en een nieuw embleem. Het bedrijf produceert naast de productie van motorfietsen lichte vliegtuigen en zweefvliegtuigen. In 1964 wordt het bedrijf overgenomen door de Laverda-groep.

Het embleem van het bedrijf, dat werd toegepast op de motorfietsen van zijn productie, weerspiegelt zeer nauwkeurig de geest en de hoop van de oprichter. Op een heraldisch schild met schuine zijkanten is een klein hert afgebeeld in een sprong, die de naam aan het merk gaf. Het schild is diagonaal in twee delen verdeeld. Het bovenste deel is omlijst in zwart, in het veld waarvan rode vlammen zijn afgebeeld. In het onderste deel van het schild — aan de rechterkant — staat een witte Latijnse letter «C» (de eerste letter van de merknaam) en daaronder, in kleine lettertjes, de achternaam van de oprichter en de locatie van de Caproni Trento onderneming. Aan de linkerkant is de figuur van een hert.

7. Autozodiaco

Autozodiaco Logo

In 1968 werd in Bologna de productie van buggy-auto’s opgericht. Het merk Autozodiaco heeft slechts 13 jaar bestaan, waarin het zijn eigen kleine bijdrage heeft geleverd aan de Italiaanse motorindustrie. Halverwege de jaren 70 lanceerde het bedrijf de Moto Zodiaco Tuareg-motorfiets. Het belangrijkste verschil was de afwezigheid van een generator en de aanwezigheid van een mechanische start van het snoer. Om de crosscountry-capaciteiten te garanderen, werden er grote luchtbanden in gebruikt. In 1978 hield het bedrijf op te bestaan.

Het embleem van het bedrijf was een rond bord waarvan de cirkel werd gevormd door zwart-witte schijven. Het onderste deel van de boog van de cirkel was de naam van het merk Autozodiaco. Binnen het zwarte veld was er een inscriptie in rood Latijns schrift — ALLE — CARS, rustend tegen zwart-witte schijven. De tekst zelf is onderstreept met een dunne rode lijn tot aan de eerste letter, die iets groter is dan de rest van het lettertype. Naast het bord stond een tekstnaam van het merk, uitgevoerd in een opgeblazen «cartoon» lettertype, als symbool voor het gebruik van opgeblazen motorwielen. Het lettertype zag er bijzonder aantrekkelijk en gedenkwaardig uit wanneer het op een zwarte achtergrond werd toegepast. De letters lopen over elkaar heen, alsof ze de volgende proberen voor te lopen, wat het bord wat vrolijkheid en aantrekkelijkheid geeft.

8. Benelli

Benelli Logo

In 1911 werd het Italiaanse merk Benelli opgericht. De uitstraling van het bedrijf is vrij origineel. De oprichter van het merk was een vrouw — een moeder van zes kinderen, die ze leerde fietsen te repareren om de kost te verdienen. Toen het bedrijf de groeiende vraag naar gemotoriseerde fietsen opmerkte, ontwikkelde het in 1919 zijn eigen fietsmotor. De voortzetting was de productie van motorfietsen voor sportraces, waaraan twee van de broers begonnen deel te nemen. Hun succesvolle optredens in 1938 maakten de eerste drie modellen bijzonder gewild. In 2005 ging het bedrijf failliet en werd het opgekocht door het Chinese concern Qianjiang Group. Het concern vervaardigt nieuwe producten onder het merk Benelli in China en produceert lichte, kleine motorfietsen en scooters waar veel vraag naar is in Azië.

Het huidige Benelli-logo heeft een meer «Chinese» uitstraling. Als eerbetoon aan de historische vorm en enkele van de elementen die kenmerkend zijn voor het bedrijfslogo uit het midden van de 20e eeuw, heeft het uiterlijk aanzienlijke veranderingen ondergaan. Het embleem is een driedimensionale zilveren cirkel. Het binnenste veld rond de omtrek wordt ingenomen door een lauwerkrans van donkergroene verzadigde kleur. Het onderste deel toont de figuur van een witte leeuw die op drie poten staat met de rechter voorkant omhoog, met een waarschuwing. Daarboven is de naam van het merk, Benelli, in het zwart gegraveerd, waarboven drie vijfpuntige witte sterren in de vorm van een driehoek zijn geplaatst.

9. Beta Motor

Beta Motor Logo

Het merk Beta dateert uit 1904 als Societa Giuseppe Bianchi, gespecialiseerd in de productie van fietsen. Geleidelijk aan het uitbreiden en introduceren van nieuwe soorten producten, voerde het bedrijf in 1940 niet alleen een volledige heruitrusting van de productie uit met moderne soorten apparatuur, maar veranderde het ook zijn naam in Beta. Het bestond uit de initialen van de zoon van de oprichter — Enzo Bianchi en vader — Arrigo Tosi, die de hoofdingenieur van de onderneming was. De eerste gemotoriseerde fiets werd in 1948 door het merk uitgebracht. De overgang naar motorfietsen vond plaats in 1950 toen de eerste volwaardige motorfiets, de Ital JAP, werd gelanceerd. De producten van het merk hebben zich goed bewezen in off-road racen. De faam van het bedrijf werd gebracht door zijn modellen voor de proef.

De laatste rebranding van het bedrijf leidde tot een herontwerp van het logo, waardoor het meer geschikt werd voor de moderne weergave- en perceptievoorwaarden door een nieuwe generatie gebruikers. Het logo is een rode rechthoek waarvan de kleur symbool staat voor succes en consistentie, beweging voorwaarts en de nodige heropleving. In het midden van de rechthoek staat een afbeelding van een wit ovaal met ongelijke dikte, schuin naar boven geplaatst. Het ovaal demonstreert beweging en brengt zijn visuele waarneming over als een wiel dat met hoge snelheid beweegt. De letter «B» is afgebeeld in het ovaal, waarvan de vorm en richting tegelijkertijd het visuele gevoel van snelheid en versnelling versterken. Al deze borden hebben een streep met de kleuren van de Italiaanse vlag. Hieronder staat de volledige naam van het merk Beta Motor. Het woord «Motor» staat in kleine lettertjes en is gecentreerd onder de eerste. De combinatie van zwart en rood, verdund met wit, zorgt voor een zeer visueel effectief contrast. Rood wordt een accentkleur en zwart en wit vormen een zekerheid, wat wilskracht en balans laat zien.

10. Borile

Borile Logo

In 1988 begon het merk Borile, opgericht door Umberto Borile uit Venetië, zijn betrokkenheid bij de Italiaanse motorindustrie. De onderneming was klein en kon niet opscheppen over de serieproductie. En pas in 1997 brengt Borile B500T roem en faam naar het bedrijf. Binnen 2 jaar werd de wereld veroverd door twee unieke modellen — de B500CR cafe racer en de B500MT motorfiets. Maar het best verkochte model was Borile Multiuso. Deze kleine fabrikant heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 50 eenheden, die kunnen worden aangepast aan de behoeften van een specifieke klant.

Het bedrijfslogo getuigt van een uitgesproken merkidentiteit. De smaragdgroene ellips bevat de merknaam in wit Latijns schrift. Elke letter van de naam heeft een smaragdgroene rand. De in kleine letters uitgevoerde tekst heeft een individueel design. De centrale figuur daarin is de letter «R». De bovenste en onderste delen doen denken aan de gestileerde vorm van een motorkuip. Een eenvoudig en overzichtelijk logo-ontwerp heeft een positieve invloed op de visuele ervaring en het gemak van onthouden.

11. CR&S

CR&S Logo

De oprichter van een relatief jong motormerk in Italië, CR&S, is Roberto Crepaldi. Als vertegenwoordiger in Italië van toonaangevende motormerken van de wereld als Harley-Davidson, Triumph en Norton Roberto, dacht hij er voortdurend aan om zijn eigen motorfiets te creëren. In 1992 opent Crepaldi zijn eigen bedrijf met de verkoop van retro motorfietsen uit de jaren 60 en 70. Tegelijkertijd begint Crepaldi bestellingen te accepteren voor het maken van unieke modellen, waarvan hij de hoofdontwerper is. Een aanvullende richting is het accepteren van opdrachten voor het wijzigen van oude monsters. De productie van CR&S is gevestigd in Milaan en zorgt voor de uitvoering van maximaal 100 toepassingen per jaar vanuit Rusland en de VS, Japan en Australië, China.

Met het CR&S-logo kiest Roberto voor een gestileerd wiel in beweging. Deze perceptie wordt geleverd door de vorm van de externe en interne ellipsen, waarvan de verschillende hellingshoek deze indruk versterkt. Tegelijkertijd wordt dit effect ondersteund door twee zwarte halve bogen die voortkomen uit de binnenste zwarte ellips. De halve bogen worden in verschillende richtingen ingezet en zijn symmetrisch ten opzichte van elkaar geplaatst. Dankzij deze elementen wordt de ruimte van de ellips in 2 gelijke delen verdeeld. Er is een gevoel van een wiel dat met hoge snelheid ronddraait, waarvan de spaken samenvloeien. Het middelpunt van het embleem is de CR&S-merkafkorting in wit op een zwarte ruimte.

12. Bimota

Bimota Logo

1973 — het jaar waarin het merk Bimota werd opgericht door drie vrienden Valerio Bianchi, Giuseppe Morri en Massimo Tamburini in de stad Rimini. De naam van het merk is de afkorting van de achternamen van de drie oprichters. Het bedrijf hield zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling van exclusieve chassisontwerpen voor bestaande motormodellen, voornamelijk sportieve modellen. De jaren 70 van de vorige eeuw voegden de montage van Lamborghini-motorfietsen toe. Begin jaren 80 begon Bimota met het moderniseren van motorfietsen van ‘s werelds toonaangevende merken Yamaha en Ducati. Na 2003 bracht de fabriek het Bimota DB5 Mille-model uit, dat, net als alle producten van het bedrijf, zijn tijd ver vooruit was. De release van de DB5 bevestigde eens te meer het credo van het merk: het creëren van toekomstige modellen met een opvallend design en unieke technologie.

Met zijn logo maakte Bimota een bord dat volledig aansluit bij de geest en stijl van het merk. Het embleem viel op door zijn laconieke, maar effectieve visuele presentatie. De primaire kleuren van het symbool zijn rood en zwart. De eerste is de kleur van risico en extreem, beweging en activiteit, energie en moed. Het neigt het publiek om doortastend te handelen. Zwart wordt gekenmerkt door een demonstratie van elegantie en luxe met behoorlijke kwaliteit. De tandem is sterk, maar enigszins angstig. Dit effect verzacht het witte element dat de twee kleuren scheidt. Rood voelt helderder, helderder, meer geaccentueerd, meer in het oog springend. Tegelijkertijd roept deze combinatie de associatie op van passie en elegantie. Het embleem is — de eerste letter van de naam «b». Daaronder staat de tekst van de volledige merknaam — «bimota» in het zwart.

13. Cagiva

Cagiva Logo

Er was enige tijd een dochteronderneming van het Amerikaanse Harley-Davidson aanwezig op de Italiaanse motorfietsmarkt, die in 1978 werd gekocht door de broers Claudio en Gianfranco Castiglioni. Tot die tijd waren de broers eigenaar van het bedrijf Cagiva, dat zich bezighield met de productie van hardware en reserveonderdelen voor motorfietsen. In 1978, onmiddellijk na de aankoop van de dochteronderneming van Harley-Davidson, introduceerden ze twee nieuwe racemodellen op de Italiaanse markt. In slechts een jaar tijd is de productie gegroeid tot 40.000 stuks per jaar. Het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw werd gekenmerkt door de release van verschillende SUV’s, die een nieuwe productieserie opende. Het MX-model werd het vlaggenschip van de motorcrossauto’s. Tegenwoordig is Cagiva een enorm, zich succesvol ontwikkelend concern.

Het Cagiva-embleem is ontworpen in een moderne conceptuele stijl met actief rood. Dankzij hem krijgt het logo een spectaculaire visuele impact op de kijker, waardoor een gevoel van extreem risico ontstaat, een lading krachtige energie en moed bij het nemen van beslissingen. De compositie, ingesloten in een ovaal met een variabele dikte van de contour, roept het gevoel op van onstuimige dynamiek en beweging bij hoge snelheden. De naam van het merk is onder dit bord geplaatst in een lettertype vergelijkbaar met Egyptian Wide. De rechterhelling symboliseert snelheid, versnelling. Deze indruk versterkt de verlenging van de letters in de richting van de vorming van visuele beweging.

14. Ceccato

Ceccato Logo

Het merk Ceccato is een van de belangrijkste voorbeelden van innovatieve Italiaanse motorfabrikanten die na het einde van de Tweede Wereldoorlog zijn opgericht. De oprichter van het bedrijf was Pietro Ceccato, wiens beroep als apotheker vrij ver verwijderd was van de productie van motorfietsen. Ceccato’s hobby en passie voor controle en motorideeën wogen echter zwaarder dan de professionele aansluiting. Het eerste significante succes werd gedemonstreerd door het motorfietsmodel Giro d’Italia, dat was uitgerust met een enkel OHC-voortstuwingssysteem. De motor was een gezamenlijke ontwikkeling met de studenten van het Technisch Instituut van Taglioni. De productie van motorfietsen werd halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw stopgezet.

Ceccato koos als embleem een ​​gestileerde afbeelding van een vliegende vogel, wiens lichaam in de vorm van een driehoek was gemaakt. Aan de bovenkant van de figuur waren vleugels bevestigd, waaronder een rode plaat was geplaatst. Het droeg de merknaam Ceccato in het wit Dymond Regular. Deze kleurkeuze in de totale compositie heeft een zeer sterke visuele impact. Wit en blauw zorgen voor terughoudendheid en stijl. Warm en rijk rood voegt dynamiek toe en veredelt de hele compositie.

15. Cimatti

Cimatti Logo

Al bijna 50 jaar, vanaf 1937, vertegenwoordigde het merk Cimatti ook de productie van fietsen, bromfietsen en motorfietsen in Italië op de internationale markt. Marco Cimatti noemde het nieuwe merk naar zichzelf, omdat hij een wielrenner was en de belangen van het land vertegenwoordigde op de Olympische Spelen. Zoals de meeste vooroorlogse ondernemingen van dit type, begon het bedrijf met de productie van fietsen. Halverwege de jaren 50 lanceerde het merk de eerste bromfiets en zette tegelijkertijd massaproductie op. Al aan het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw kwamen er ook motorfietsen in de serie, waaronder het Sport Luxury-model veel gevraagd was. De volgende modellenreeks van het bedrijf was racemotorfietsen — Kaiman Cross. Van 1972 tot 1977 bracht het bedrijf nog 2 motorfietsen uit — weg- en motorcross. In 1984 wordt de onderneming gesloten.

Het merklogo bestaat uit een groot aantal elementen en kleuren. In het midden, op de voorgrond, waren er 5 Olympische ringen. Ze werden gemaakt in rood, geel, groen, licht en donkerblauw. De onderste ringen overlappen de horizontale tak van de bronzen laurier. Bovenop de eerste en derde ring bevinden zich matrijzen in de stijl van uitgerolde rollen, waarop de inscripties zijn gemaakt — MARCA DI in de eerste en FABBRICA in de tweede. De naam van de stad BOLOGNA is onder de ringen op een langwerpig bord geplaatst. Deze hele compositie van elementen werd bovenop een heraldisch schild geplaatst met verticale blauwe en rode strepen. Bovenaan het schild staat de merknaam.

16. Ducati Motor Holding SpA

Ducati Motor Logo

Onder Italiaanse fabrikanten van apparatuur was het wijdverbreid om te verdelen in divisies die zich bezighielden met de productie van slechts een specifiek type apparatuur. Dus Ducati Motor Holding SpA was een divisie van het Ducati-concern. De afdeling was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van motorvoertuigen. Het hoofdkantoor van de divisie is gevestigd in Bologna. Sinds de opening van de productie heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in hoogwaardige apparatuur. Ze worden gekenmerkt door het gebruik van tweecilinder-viertaktmotoren met een «L»-vormige opstelling van cilinders en een desmodromische klep. Tegenwoordig is het bedrijf eigendom van het Duitse Audi AG.

Het Ducati-embleem is het toonbeeld van professionele productpromotie. Ze is een model geworden voor het effectieve gebruik van moderne technologieën op het gebied van visualisatie. Het logo valt op door zijn eenvoud en beknoptheid, met slechts één element in zijn afbeelding: een heraldisch schild met een felrode kleur. In de bovenste sector van het schild is de naam van het merk aangebracht in een zilvergrijze kleur. Een lichte kanteling van het type naar rechts creëert een imitatie van spanning voor de start, evenals het effect van vooruitgaan.

17. Della Ferrera

Della Ferrera Logo

Een motorfietsfabrikant uit Turijn met 39 jaar geschiedenis. Della Ferrera verwierf bekendheid door zijn techniek, die de Trofeo Turistico Nazionale-competitie in Cremona en andere competities voor de Eerste Wereldoorlog won. De producten werden op grote schaal gebruikt door atleten van die tijd, waardoor het merk een leidende positie innam bij Italiaanse motorfabrikanten. De stabiele en zelfs succesvolle ontwikkeling van het merk in de jaren dertig van de 20e eeuw werd verstoord door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, waarna het bedrijf zich niet meer kon herstellen. De naoorlogse economische neergang in het land, verwoestingen en sancties tegen de leidende industrieën in de as-landen leidden tot de sluiting van Della Ferrera in 1948.

In de geschiedenis van de Italiaanse motorindustrie is dit merk gedenkwaardig gebleven vanwege zijn originele ontwerpen en ontwerpen van motorfietsen, evenals het originele logo, dat opviel door zijn aristocratische en pretentie. Het merk was in zijn tijd zo herkenbaar dat het geen extra spectaculaire visuele impact op de consument nodig had. Het bedrijfslogo was de volledige naam van het merk, uitgevoerd in een prachtig kalligrafisch lettertype met vignetten in zwart — streng, laconiek en aristocratisch. Beide woorden vloeiden vloeiend in elkaar over — het monogram van de laatste letter van het eerste woord verbindt het begin van de eerste letter van het tweede woord. Van links naar rechts leunen symboliseert beweging en de richting van de compositie van boven naar beneden — een zelfverzekerd verlangen om te winnen.

18. Energica Motor Company

Energica Motor Logo

Een van de moderne hightech merken in de motorindustrie is Energica Motor Company. Het merk werd in 2010 opgericht als een project voor de ontwikkeling en productie van motorvoertuigen op basis van elektrische motoren met een onderzoekscentrum en productie in Modena. De oprichter van het bedrijf is de CRP Group, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van materialen met behulp van CNC en het gebruik van moderne lasertechnologie. De officiële naam Energica Motor Company werd geregistreerd in 2014, toen het bedrijf de productie van het eerste model van de Energica Ego-lijn van milieuvriendelijke motorfietsen voltooide. Ze werden voor het eerst tentoongesteld op de tentoonstelling Top Marques in Monte Carlo.

Het Energica Motor Company-logo is gemaakt met inachtneming van de specifieke kenmerken van productie en moderne visualisatiemethoden. Het is gebaseerd op een symbolisch beeld van een pulserende elektrische ontlading, die zich met een boog van onderaf vloeiend om het tekstbeeld wikkelt. De letters zijn gemaakt in de variant van «voortzetting» van fluctuaties, wat zorgt voor de grafische onvolledigheid van elk van hen, alsof ze piekindicatoren vormen. De laatste letter «A» is een overgang naar een schematische weergave van het elektrogram. De eerste en laatste letter van het merk staat vol met fel lichtgroene tinten.

19. Fantic Motor

Fantic Motor Logo

Sinds 1968 is Fantic Motor, een Italiaanse motorfietsfabrikant, aanwezig op de binnen- en buitenlandse markt. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie en export van motorvoertuigen die meer gericht zijn op sportgebieden — motorfietsen voor enduro, karting en driewielige minifietsen. Binnen korte tijd werd een nieuw model van de Caballero lichte motorfiets in productie genomen. In 1977 lanceerde het merk de productie van proefmotoren, waarvan het succes het bedrijf naar een leidende positie in de productie van vergelijkbare modellen leidde. Zijn echte meesterwerk is de Fantic-motorfiets. Vandaag ontwikkelt het bedrijf een nieuwe richting — eMTB elektrische fietsen.

Het logo van het bedrijf is een vorm van wapen dat historisch werd gebruikt in de emblemen van middeleeuwse steden. De omtrek van het schild en de eerste rij van het gestileerde bandenspoor in de vorm van verticale rechthoeken, afgebeeld in de binnenruimte van het bord, zijn gemaakt in paars. Onder hen is de tweede rij imitatie van het spoor van het loopvlak, felrood. Daarboven staat de merknaam. Het lettertype is individueel. De twee woorden worden onder elkaar geplaatst, links uitgelijnd. De letters «F» en «T» komen qua grootte overeen met de hoogte van beide woorden en spelen een verbindende rol. Met zijn contrast trekt de compositie de aandacht en zorgt voor de nodige nadruk op de merknaam.

20. FB Mondial

FB Mondial Logo

FB Mondial vestigde zich voor het eerst in 1936 toen de gebroeders Bozelli hun fabriek in Bologna openden. Het Italiaanse bedrijf is uitgegroeid tot het meest bekende merk voor de productie van Mondial sportmotoren. De officiële status van het merk werd gegeven in 1948. Gedurende zijn hele bestaan ​​is het merk zijn tijd vooruit gebleven met zijn hightech ontwikkelingen. FB Mondial-producten zorgden tot 1957 voor de overwinning van de rijders op de Wereldkampioenschappen.

TM FB Mondial had een gedenkwaardig logo dat aristocratie en luxe combineerde. Het gelijktijdige gebruik van zwarte en gouden tinten zorgde voor deze perceptie. De merknaam was gegraveerd in een zwarte ovaal met een gouden omtrek. De nadruk ligt op de merknaam, gemaakt in de originele stijl. Vanaf de eerste letter, van onderaf, was er een boog die de hele tekst bedekte en eindigde met een monogram. De letter «O» had de vorm van een boutkop met een gleuf voor een schroevendraaier, wat duidt op de technische identiteit van het logo. De tekst ging iets verder dan het ovaal. Dit kleurenschema is de meest effectieve manier om visuele aantrekkingskracht en het gemak van merkgeheugen te bieden.

21. Gilera

Gilera Logo

Giuseppe Gilera, een jonge maar al beroemde motorcoureur, richt in 1909 het bedrijf Moto Gilera op. De reden voor zijn opkomst was de noodzaak om de motorfietsen waarop Gilera deelnam aan wedstrijden te verbeteren. Het bedrijf breidde zich geleidelijk uit. In 1936 begon het merk met de productie van een serie racemotoren, met een krachtig aandrijfsysteem dat de hoogste snelheid voor een motorfiets opleverde. Dankzij haar krijgen deze modellen de titel van de snelste en maken ze het bedrijf niet alleen de meest bekende, maar ook zeer winstgevende. In 1939 werd de Saturno-500 uitgebracht, later opgenomen in het boek «motorfietsfaam». Begin jaren 80 van de vorige eeuw presenteerde het merk een nieuw model dat tweemaal de rally Parijs-Dakar won.

Het Moto Gilera-embleem wordt gepresenteerd in een opvallende combinatie van kleuren die een krachtige indruk op de kijker maken — rood en zwart. Om hun psychologische impact te verzachten, wordt wit aan de compositie toegevoegd. De structuur van het logo bestaat uit twee kruisende ringen in een verticale positie, in het gemeenschappelijke midden waarvan een rode ruit is gegraveerd. De naam van het merk is gegraveerd op de kruising van de ringen, waar de eerste en laatste letters bestaan ​​uit de bogen van elk van de ringen.

22. Frera

Frera Logo

In 1905 werd in Tradate, Italië, een fietsproductie- en reparatiebedrijf opgericht door Corrado Frera. Het merk hield niet lang stand — slechts 29 jaar, maar slaagde erin een belangrijke stempel te drukken in de geschiedenis van de Italiaanse motorbouw. Het vlaggenschipmodel was de Frera Motoleggera uit 1931, met verbeterde prestaties en een aantrekkelijk ontwerp. Tegenwoordig is de geschiedenis van het merk te vinden in het museum van het bedrijf in Tradate.

Het Frera-embleem is gedurende het hele bestaan ​​van het merk bekend bij alle Italiaanse en vele buitenlandse fietsers en motorrijders. Een van de logosymbolen was een golvende ellips die verticaal langwerpig was, in de vorm van een riem met een gesp aan de onderkant. In de binnenruimte van het symbool bevond zich een koninklijk baldakijn met een kroon en een heraldisch schild waarop een katholiek kruis was aangebracht. In het midden, door de hele compositie, was er een tekst — de naam van het merk. De eerste letter van de naam was een verbindend element en symboliseerde eenheid en veiligheid.

23. Fusi

Fusi Logo

A. Fusi & Co., SpA Milano is een bedrijf dat actief heeft meegewerkt aan het vormgeven van de geschiedenis van de Italiaanse motorindustrie. De oprichter, Achille Fusi, begon als motorhandelaar voor het Belgische merk FN (Fabrique Nationale de Herstal), opgericht in 1889. Begin 1932 begon Fusi zijn eigen productie van RAS-motorfietsen van FN-onderdelen. Dit jaar wordt beschouwd als de geboortedatum van het motormerk. In 1933 produceerde de fabriek verschillende modellen. Het overlijden van de oprichter maakte geen einde aan het bedrijf. Luigi Beaux nam de leiding over. Een van de originele modellen was de gemotoriseerde driewieler, uitgebracht in 1937. In 1941 werd de M 25 CFS vervaardigd, die de basis werd voor sportwagens die tot het midden van de jaren 50 van de vorige eeuw werden geproduceerd. 1957 was het laatste jaar van het bestaan ​​van het merk.

Bij het ontwerp van zijn embleem heeft het merk sinds de oudheid gekozen voor de meest stabiele en visueel aantrekkelijke triade voor mensen — rood en zwart. Binnenin, op een zwarte achtergrond met een rechthoekige ronde vorm, is de naam van het merk — Fusi aangebracht in rode kleine letters met witte randen. Elke letter krijgt een driedimensionale vorm met behulp van schaduwen.

24. Ghezzi & Brian

Ghezzi & Brian Logo

Een van de jongste Italiaanse motorbedrijven is Ghezzi & Brian uit Missaglia. Het werd in 1995 opgericht door Giuseppe Ghezzi en Bruno (Brian) Saturno en was gericht op de ontwikkeling van een nieuw type racemotorfiets. In 1999 breidt hij zijn assortiment uit met stadsmodellen. Een belangrijk verschil tussen hen is een uitgesproken individualiteit in design en een sportieve stijl. In 2002 begon het bedrijf met technische ontwikkelingen op het gebied van motor- en autobouw. Het vlaggenschip van zijn productie kan twee motorfietsmodellen worden genoemd — STW1100 en Furia.

In zijn logo gebruikte het merk de kleuren van de nationale vlag van Italië — groen, wit en rood. De originele uitvoering van het bord stelt u in staat om er verschillende opties voor uw interpretatie in te «zien»:

  • gestileerde afbeelding van een motorfiets kickstarter ratel
  • een uniek gemaakte afbeelding van de eerste 2 letters van de merknaam — «G» en «B»
  • brandstoftankluik voor motorfietsen.

Een goede manier om je eigen symboliek te «koppelen» aan het productieprofiel en de merkidentiteit. Deze benadering van logo-ontwerp maakt het gemakkelijk te onthouden. Dit wordt bereikt dankzij de taak die de kijker wordt gesteld — proberen te bepalen wat het embleem symboliseert. Onder het bord is de volledige naam van het merk aangebracht.

25. Galbusera

Galbusera Logo

Plinio Galbusera en ingenieur Adolf Marama Toyo, twee gepassioneerd door technologie, werden beroemd door de unieke ontwikkeling van de kleine Python- en Sturmey-Archer-motoren, gemaakt in 1934. Vanaf dat moment is Moto Galbusera & Co. uit Brescia is een vintage motorfietsbedrijf. Gedurende 21 jaar zal deze techniek de markt verzadigen met betrouwbare en veilige motorfietsen. Door zich te concentreren op deze parameters en de ontwikkeling van snelheidskenmerken op te offeren, heeft het merk bewonderaars gewonnen bij gebruikers van technologie voor bewegingsgemak. De naoorlogse problemen in de economie van het land hebben de koopkracht van deze categorie echter aanzienlijk verminderd. De productie werd in 1955 gesloten.

Galbusera heeft als merk de vliegende arend gekozen, die is gebaseerd op de merknaam. De adelaar staat symbool voor een succesvolle en veelbelovende start. Tegelijkertijd personifieerde de trotse vogel succes, overwinning en moed, grootsheid. De succesvolle start van de adelaar werd verzekerd door het langwerpige bovenste deel van de letter «G», dat een betrouwbare ondersteuning was voor het bovenste symbool. Bovendien omvatte de belettering de hele tekst, waardoor deze visueel werd verenigd en het visuele effect van elegantie werd versterkt.

26. Italjet

Italjet Logo

Het midden van de 20e eeuw werd gekenmerkt door de opkomst van een ander origineel Italiaans merk op het gebied van motorfietsproductie. Italjet Moto Srl uit San Lazzaro, Bologna, opgericht door de getalenteerde ontwerper Leopoldo Tartarini in 1959. Sinds de oprichting beheerst het bedrijf de productie van lichte apparatuur — motorfietsen, scooters, die zich onderscheidden door een elegant sportontwerp. Aan het begin van de jaren 90 begon de productie van ATV’s, waarvan de vraag toenam. Tijdens deze periode creëerde het merk drie bijzonder populaire modellen — Dragster, Formula en Velocifero.

Het logo van Italjet is een grafische weergave van de naam van het bedrijf. Het logo voldoet volledig aan de moderne eisen van eenvoud, waardoor het gemakkelijk te onthouden is. Ascender Sans WGL Bold Italic font werd gebruikt voor de tekst. Het eerste woord «Italjet» helt naar rechts af. Daaronder staat in kleine lettertjes het tweede woord — «moto», ook schuin gemaakt.

27. Innocenti

Innocenti Logo

Innocenti, opgericht in de jaren 1930 door de meestersmid Ferdinando Innocenti in Milaan, is een van de meest bekende geworden voor de productie van scooters en auto’s. Aanvankelijk produceerde het bedrijf door de oprichter gepatenteerde steigerverbindingen. De Lambretta-scooter bracht het merk bekendheid. Het merk verdeelde zijn productie in drie hoofdgebieden die functioneerden tot de jaren ’70 van de vorige eeuw — machinebouw, motorfietsen, auto’s. De dood van de oprichter in 1966 leidde tot de erfenis van zijn zoon — Luigi, die de technische productie verkocht. Lambretta werd geproduceerd in Spanje en vervolgens verplaatst naar Indiase fabrieken. In 1997 werd het bedrijf opgeheven.

Tijdens de periode van zijn bestaan ​​werd het merk vergezeld van een origineel uitgevoerd embleem dat zich onderscheidde door zijn laconisme en «lichtheid» van ontwerp. Het logo is een afbeelding van de eerste letter van de bedrijfsnaam in een cirkel. De belettering is uitgevoerd in de hoofdletterstijl — met bovenaan een verbindende «staart». Dit zorgde voor een gedenkwaardige symmetrie en een visuele perceptie van de baan als een zigzag. Op deze manier werd een verbinding gemaakt met de richting van de productie van het merk. Door de strengheid van kleur en de afwezigheid van visuele overdaad aan elementen, krijgt het logo terughoudendheid, gekenmerkt door de volledigheid van de vormen. Het embleem was gericht op het algemene imago van het merk.

28. ISO

ISO Logo

Van 1939 van de vorige eeuw tot 1970 functioneerde het Milanese merk Iso op de Italiaanse markt van auto- en motorfabrikanten. Het bedrijf verklaarde zich meteen luidkeels met zijn hoogwaardige producten. De oprichter van het merk was Renzo Rivolta, een ontwerpingenieur van Dezio. Het bedrijf had ten tijde van de oprichting een andere naam — Isothermos, dat eind jaren veertig werd veranderd in Iso Autoveicoli. Motorfietsen, scooters en driewielige gemotoriseerde rijtuigen, die zich onderscheidden door hun betrouwbaarheid, origineel ontwerp en hoge prijs, werden het belangrijkste productieprofiel. Sinds enkele jaren ontwikkelt en brengt het merk bijna elk jaar een nieuw model uit. Het waren Furetto in 1948, Isoscooter in 1950, Isocarro in 1951, Isomoto in 1954, Isosport in 1953 en Iso Diva. Het laatste model was de Iso 500 die in 1961 werd uitgebracht.

Rivolta’s passie voor heraldiek heeft zijn stempel gedrukt op het embleem van het merk. Een heraldisch schild met een gouden omtrek werd gekozen vanwege zijn vorm. Strepen in de kleuren van de Italiaanse vlag liepen verticaal in het midden van het schild. Bovenaan waren de strepen aangebracht op de naam van het bedrijf, geschreven door de oprichter zelf. Onder de inscriptie was een heraldische griffioen. Het embleem verwees naar de aristocratie en hoge eisen waaraan alle producten van het bedrijf moesten voldoen, en informeerde ook over de nationaliteit van het merk en zijn technologie.

29. Lambretta

Lambretta Logo

Het Italiaanse merk Lambretta, opgericht in 1947, kreeg onmiddellijk erkenning van het jongste deel van de motorliefhebbers met zijn scooters die in Milaan werden geproduceerd. Lambretta-scooters zijn voor een hele generatie een symbool geworden van jeugd en emancipatie. Hun kenmerken en afmetingen zorgden voor bewegingsvrijheid in de smalle straatjes van Italiaanse steden. Het originele ontwerp, dat constant met de tijd meeging, werd een belangrijke toevoeging aan de jeugdstijl die kenmerkend was voor de periode van uitgave van een bepaald model. Tegenwoordig is de productie van het merk verplaatst naar Zwitserland, waar het assortiment is uitgebreid voor de productie van auto’s, horloges en luxe accessoires, kleding en parfums.

Het merk valt op door zijn moderne logo. Volledig in overeenstemming met de vereisten van visualisatie en een nieuwe benadering van de perceptie van afbeeldingen door de moderne generatie, is het embleem slechts de naam van het merk. Het lettertype is op maat ontworpen door de Chank Company of Minneapolis en kreeg de naam Lambrettista. Ontworpen in een felrode kleur, zorgde het voor de visuele aantrekkingskracht van het logo. Het merkteken symboliseert de volheid van leven, activiteit en energie, dynamiek en kracht, passie en vastberadenheid. Dit alles is een kenmerkend kenmerk van de producten die het merk aanbiedt, degenen wiens levensfilosofie volledig in overeenstemming is met deze opvattingen.

30. Laverda

Laverda Logo

De geschiedenis van het motorfietsmerk Laverda gaat terug tot 1873, toen Pietro Laverda een onderneming oprichtte voor de productie van motoren voor landbouwdoeleinden. De productiefaciliteit genaamd Laverda SpA bevond zich in het gehucht Bregance. Na 45 jaar doopte de kleinzoon van de oprichter, Pietro Francesco, het bedrijf om tot Moto Laverda SAS — Dottore Francesco Laverda e fratelli, en begon met de productie van minimotoren. Het eerste model werd in 1947 ontworpen als garage-ontwikkeling, niet voor massale verkoop. Het onverwachte succes van het model was al in 1949 de reden voor de heroriëntatie van het merk en de voorbereiding op massaproductie. Dit jaar markeerde het begin van een stabiele productie van kleine motorfietsen met een laag vermogen, die zich onderscheiden door hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Een belangrijk onderscheid van Moto Laverda was het verplichte gebruik van innovatieve oplossingen in elk nieuw model. In 1952 waren Laverda-motoren de favorieten in de racecompetitie. In 1985 stopte de familie Laverda met de verdere productie van motorfietsen.

Als echte Italianen streefde Laverda ernaar om in alles hun nationale identiteit te tonen. Dit kwam tot uiting in de vorming van het logo, dat vrij eenvoudig was. Het was een cirkel verdeeld in drie sectoren, die elk een van de kleuren van de nationale vlag van Italië hadden, in volgorde van plaatsing. In het midden, op een wit veld, staat de merknaam in kleine letters. Het lettertype is speciaal voor het merk ontworpen en had de juiste helling die typerend is voor motor- en automerken. Eenvoud en beknoptheid zorgden voor de herkenning en het gemak van het onthouden van het embleem in één keer.

31. Moto Guzzi

Moto Guzzi Logo

De Genuese motorfabrikant Moto Guzzi werd in 1921 opgericht door de familie Parodi — Vittorio Emanuele en zijn zoon Giorgio. Ze werden vergezeld door de piloot van de Italiaanse luchtmacht Carlo Gucci. Het merk behoort tot de groep van de oudste motorfabrikanten van Europa. Zijn eerste model werd meteen de maatstaf en bepaalde de hele verdere ontwikkeling van het merk. In 1928 bracht het bedrijf een nieuw model Moto Guzzi GT op de markt, waarmee Giuseppe Gucci 4429 km boven de poolcirkel aflegde. Dit model kreeg de naam Norge. Het einde van de Tweede Wereldoorlog zag het licht van de Airone 250 uit 1939, die een nieuwe golf van succesvolle Guzzi-lijnen opende. Maar in 2000 was het merk niet bestand tegen de concurrentie en werd het geabsorbeerd door Aprilia, dat op zijn beurt in 2004 onderdeel werd van het Piaggio-concern.

Door hun logo te creëren, besloten de oprichters om hulde te brengen aan de piloot Giovanni Ravelli, een assistent van Giorgio Parodi, die kort voor de oprichting van het bedrijf stierf. Ter ere van hem is een zwevende adelaar op het logo geplaatst, net als op het embleem van de Italiaanse luchtmacht. Onder dit symbool staat de merknaam — Moto Guzzi. Tekst in Casagrande Antifascista Bold lettertype. Het embleem kreeg plechtigheid en terughoudendheid met een zekere grootsheid van uitvoering. De samenstelling van de adelaar met de naam van het merk maakte het embleem bijzonder gedenkwaardig en respectvol.

32. MV Agusta

MV Agusta Logo

Het Italiaanse motorfietsproductiebedrijf MV Agusta was het geesteskind van graaf Domenico Agusta, opgericht op 19 januari 1945. De missie van deze divisie van vliegtuigbouwer Agusta omvatte de ontwikkeling en fabricage van motoren, fietsen en motorfietsen. De productie was gevestigd in de buurt van Milaan in Cascina Costa. In het najaar van 1945 werd de eerste lichtgewicht motorfiets gelanceerd, de Vespa 98 cc. Dit model ging in massaproductie onder de naam MV 98, gemaakt in 2 uitvoeringen. In navolging van dit model kwamen er racevarianten in de serie. Tegen 1952 produceerde de fabriek seriële motorfietsen en scooters, waaronder een nieuwigheid — een viertaktmodel in 2 versies — 175 CST en 175 CSTL. Het was dit model dat het prototype werd voor de productie MV Agusta 175 CSS-5V racemotorfiets. In de jaren 60 waren motorliefhebbers dol op de Checca. Enige gelijkenis in ontwerp met andere fabrikanten begon de verkoopvolumes te verminderen, wat leidde tot een volledig herontwerp van de modellen in het midden van de jaren ’70. Maar de eigenaren van het bedrijf zijn niet langer geïnteresseerd in deze richting. In 1977 werd de motorfietsproductie gesloten.

Ondanks zijn afkomst was de Italiaanse graaf niet erg gesteld op heraldiek, wat tot uiting kwam in de vorming van het logo. Het embleem van het bedrijf weerspiegelde alle hoofdrichtingen van zijn activiteit. Het belangrijkste element was een bronskleurig tandwiel, waarover een drietandige schakel zweefde in de vorm van een kroon met de merknaam erin. Het tandrad was bedekt met gestileerde blauwe vleugels — een symbool van het kernprofiel van het bedrijf. Bovenop de hele compositie werd de afkorting MV in witte letters geplaatst, van onder naar boven uitgerekt, als symbool voor de succesvolle opkomst en ontwikkeling van het merk.

33. Malaguti

Malaguti Logo

De producten van het Italiaanse bedrijf Malaguti SpA, opgericht door Antonino Malaguti uit San Lazzaro di Savena in 1930, wekten grote belangstelling bij motorliefhebbers over de hele wereld. De oprichter was een vrouw. De belangrijkste producten zijn fietsen, die meteen de markt veroverden met hun kwaliteit, hoge technische prestaties, betaalbare prijs en origineel design. Deze trend zette zich voort met de heroriëntatie van de productie na de Tweede Wereldoorlog op bromfietsen en in 1958 op motorfietsen. Een belangrijk kenmerk was het gebruik van kleine motoren. In 2011 vroeg het bedrijf faillissement aan. Na 7 jaar werd het merk opgekocht door de Oostenrijkse KSR Group GmbH, die de productie van reserveonderdelen voor reeds uitgebrachte producten voortzette.

Als logo koos het merk de tekstuele naam van het bedrijf en een grafische afbeelding van de letter «M» in een rode cirkel. Deze badge lijkt op de vorm van een motorhelm met een vizier dat het grafische ontwerp van de letter vormt. De tekst van de naam en het bord zijn gemaakt in felrood — de kleur van overwinning, succes en de wens om alleen vooruit te gaan. Dit laatste wordt versterkt door de grafische weergave van de tekst, waarvan het lettertype schreven van rechts naar links heeft, als symbool van tegenwind.

34. Minarelli

Minarelli Logo

De geschiedenis van het merk Minarelli, opgericht door Vittorio Minarelli, begint in 1951 als fabrikant van racemotoren. Na 7 jaar verandert de oprichter echter het profiel van het bedrijf en richt de productie zich op de productie van alleen motoren voor sportmotorfietsmodellen. In 1967 kreeg het bedrijf een nieuwe naam en werd de merknaam veranderd in Motori Minarelli. Tegelijkertijd wordt een nieuwe fabriek geopend in Calderara di Reno. Tegen het midden van de jaren 70 stonden de krachtcentrales van het bedrijf op de meeste bekroonde motorfietsen. Een van de beroemdste motorfietsen was de Minarelli 50 GP uit 1972. In 1990 leidt een nauwe samenwerking met Yamaha tot de overname van Minarelli door de Yamaha Group. In het najaar van 2020 werd Fantic eigenaar van het merk.

Het Minarelli embleem is afgewerkt in een mooie warme groene kleur. Dankzij dit heeft het logo een pacificerend effect en toont het tegelijkertijd de aanwezigheid van een enorme lading energie. Het lettertype voor de merknaam is Hypersans Black ontworpen door Aah Yes. De ontwerpers stelden een variant voor van het combineren van de letter «M» als de beginletter van beide woorden, door ze onder elkaar te plaatsen. De aanduiding van de boven- en ondergrenzen met behulp van een lijn concentreert de naam visueel op het bord en scheidt het van al het vreemde en overbodige. Tegelijkertijd is deze ontwerpmethode een originele visualisatie van de constante beweging in een rechte lijn in de ontwikkeling van de productie en de technologie van het merk.

35. Moto Morini

Moto Morini Logo

Het Italiaanse motormerk Moto Morini werd in 1937 opgericht door Alfonso Morini, een inwoner van Bologna. De geschiedenis van het bedrijf is complex met veel kardinale veranderingen, waarbij het merk erin slaagde zijn belangrijke stempel op de Italiaanse motorindustrie te drukken. In 1987 wordt het bedrijf overgenomen door Cagiva. In 1996 maakt het deel uit van de Texas Pacific Group. Eind jaren 90 wordt het merk overgenomen door Morini’s neef, die het bedrijf opneemt in zijn Morini Franco Motori-spa. Het laatste model van het bedrijf was de Granferro hypermotard uit 2009. Sinds 2010 heeft het merk een verkoop aan het bedrijf aangekondigd. In 2018 ging het eigendom over naar Zhongneng Vehicle Group.

Het bedrijfslogo is een teken van verschillende elementen die boven elkaar zijn geplaatst. De eerste is de merknaam «motomorini», gemaakt in Balgin Black Expanded door Studio Sun. De titel toont een keizerlijke heraldische adelaar in de kleur van verdorde bladeren, in contrast met rode elementen. Bovenop de adelaar staan ​​twee hoofdletters «M». De letters zijn op elkaar gestapeld. Onder het bord staat een inscriptie in kleine lettertjes — ITALIA DAL 1937.

36. Malanca

Malanca Logo

De Italiaanse ingenieur Mario Malanca heeft een bedrijf voor kleine onderdelen voor motorfietsen opgezet met zijn eigen naam. In 1956 groeide hij uit tot zijn eigen motorfietsproductie en bracht hij zijn eerste model uit. Na de binnenlandse markt te hebben veroverd, begon Malanca zich te concentreren op de markten van Azië en Amerika. In 1980 stapte het merk over op het maken van fietsen met krachtige aandrijfsystemen. Het proces van het ontwikkelen van nieuwe modificaties liep echter vertraging op. In 1986, niet in staat om de concurrentie te weerstaan, hield het merk op te bestaan.

Gedurende de gehele productieperiode werd het bedrijf vergezeld van een eenvoudig en gemakkelijk te onthouden embleem — het product van een zeer succesvolle ontwerpoplossing. Op de achtergrond van de drie verticale strepen van de Italiaanse vlag, uitgevoerd met de juiste helling, was het merkinscriptie ingeschreven. Alle letters waren hoofdletters en gemaakt met dunne randen, wat zorgde voor de duidelijkheid van de visualisatie. De kleuren van het logo geven vorm aan de perceptie van vrije ruimte als een plek voor het bedrijf om creatieve ideeën, consistentie en onbeperkte vooruitzichten te realiseren. Het SFPortabello Shaded-lettertype van ShyFoundry is enigszins opnieuw ontworpen met een aantrekkelijke nieuwe vorm. Onder de eerste letter van de merknaam stond een inscriptie in kleine lettertjes — made in Italy.

37. MAS

MAS Logo

Gedurende 36 jaar — van 1920 tot 1956, bood de Italiaanse markt de consument de producten van zijn bedrijf — Motocicli Alberico Seiling (MAS). De oprichter, Seiling, was een motorfietsontwerper en -ontwikkelaar. Gedurende 2 jaar, van de 20e tot de 22e, ontwikkelde hij meerdere motormodellen tegelijk. Het bedrijf begon hun serieproductie in 1922. Zijn kopklepper hield lange tijd de palm in zijn categorie.

Het bedrijfslogo had een aantrekkelijk uiterlijk en een gedenkwaardige visualisatie. Het was een lint met een ovaal in het midden en krulde als oude rollen langs de randen. Het hele interieur was rood. Rood in zijn donkerste tinten symboliseert kracht, kracht, energie, snelheid en vertrouwen — wat in lijn is met het idee en de geest van het merk. In combinatie met de bronzen rand van het lettertype zorgde de compositie voor een associatieve perceptie van het merk als een stabiele en betrouwbare onderneming. Aan de linkerkant van de band staat het woord — MOTO, en aan de rechterkant — CICLI. In het midden van het ovaal — de afkorting van de merknaam — MAS. De naam van de stad waar het merk is gevestigd — MILANO staat onder de afkorting in kleine lettertjes.

38. Maserati

Maserati Logo

Maserati is een merk dat bijna geen reclame nodig heeft en over de hele wereld bekend staat om zijn luxe auto’s. Haar divisie Fabbrica Candele Accumulatori Maserati SpA, die sinds 1947 deel uitmaakte van ‘s werelds grootste onderneming Adolfo Orsi’s, hield zich bezig met de productie van reserveonderdelen voor motorfietsen en bromfietsen. De eerste motormodellen die de fabriek verlieten waren de Tipo 125/T2 en Tipo 160/T4. Grote veranderingen in het ontwerp van de Maserati-motorfietslijn vonden plaats in 1955. Het volgende decennium was het bedrijf alleen met succes bezig met de productie van bromfietsen, waarvan de productie iets later werd stopgezet.

De geschiedenis van de creatie van het Maserati-logo is best interessant. Het centrale element is de rode drietand van Neptunus. Dit symbool werd aan Mario Maserati voorgesteld door een familievriend van de markies Diego de Sterlich. De drietand is een formidabel wapen in de handen van Neptunus, die zich bevindt in de beroemde fontein Piazza Maggiore in Bologna. Neptunus symboliseert kracht en energie. Als kunstenaar volgde Mario het advies op. Het logo is een drietand die de schoonheid van producten en merkideeën, kracht, passie en klasse uitstraalt.

39. Morbidelli

Morbidelli Logo

1959 was een belangrijk jaar voor de familie Morbidelli. In dit jaar creëerde Giancarlo Morbidelli van Pesaro een nieuw Italiaans merk dat legendarisch werd, eerst op het gebied van houtbewerking en vervolgens in de productie van motorvoertuigen. Oorspronkelijk een op hout gebaseerd productiebedrijf dat zich richtte op innovatie en ingenieuze ontwerpoplossingen, heeft Giancarlo dit overgedragen aan het fabricageproces van motorfietsen. Dit is een kenmerk van het merk geworden. Als gevolg hiervan waren de producten van het bedrijf in staat om de overwinningen van de Italiaanse atleet in 4 vier wereldkampioenschappen motorracen te verzekeren, waarbij ze de eminente leiders van die tijd achter zich lieten. De vraag naar het merk in de sportomgeving is zo toegenomen dat het de mogelijkheid heeft geboden om talloze overwinningen te behalen op de meest bekende Japanse fabrikanten. In 1987 vond een fusie plaats met de Scm Group. De fusie breidde de mogelijkheden van Morbidelli aanzienlijk uit en verhoogde de capaciteit van de onderneming.

Het bedrijfslogo is een toonbeeld van eenvoud en beknoptheid geworden. Het logo is zijn tijd aanzienlijk vooruit en heeft een bijzondere aantrekkingskracht gekregen. De merknaam in het zwart, met een klein felrood apostrofaccent, maakte het Morbidelli-embleem tot een van de meest memorabele. Een sterke en verontrustende combinatie van kleuren benadrukt zijn eigen verdiensten in zo’n tandem. De rode kleur ziet eruit als een fakkel in het donker. Het embleem gaf het merk een spectaculaire demonstratie van zijn eigen passie, energie en elegantie.

40. Moretti Motor Company

Moretti Motor Logo

De Italiaanse Moretti Motor Company, opgericht in het begin van 1925, richtte zich op het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van motorfietsen. De oprichter, Giovanni Moretti, voerde niet alleen zijn eigen projecten uit, maar leverde ook soortgelijke diensten aan andere fabrikanten van motorvoertuigen. Aan het einde van de jaren ’30, net voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, begon het merk geleidelijk over te schakelen op de autoproductie, die na het einde van de vijandelijkheden de belangrijkste werd. Tot eind 1989 produceerde het bedrijf sportwagens, brommobielen.

Het embleem van Moretti Motor Company weerspiegelt de interesse van de oprichter in heraldische elementen. Het logo is gemaakt in de vorm van een middeleeuws stadswapenschild met een gekartelde bovenkant, kenmerkend voor de vestingmuren. Het accent van het logo is een blauwe streep diagonaal van het binnenste veld van het schild, die de merknaam bevat — Moretti Motor Company. Het eerste woord is geschreven in strikt cursief, wat prioriteit geeft aan de perceptie ervan. De rest van de naam staat er in kleine letters onder. De locatie van de naam symboliseert de groeivooruitzichten van het bedrijf. De combinatie van zilvergrijs met rijke rode en blauwe tinten van het centrale element zorgt voor visuele impact en aantrekkelijkheid van de compositie.

41. Motobi

Motobi Logo

Het merk Motobi is al 22 jaar actief op de Italiaanse motormarkt. Het merk is opgericht door een van de broers van de familie Benelli — de eigenaren van het gelijknamige bedrijf, Giuseppe Benelli. Hij richtte een bedrijf op in 1948 genaamd Moto «B». De productie van het nieuwe bedrijf omvatte kleine motorfietsen en scooters. 1953 staat in het teken van de release van de innovatieve Spring Duration B200. Eind 1955 werden er twee nieuwe modificaties van de Catria uit de voorraad van de fabriek uitgebracht, die veel ontwerpvoordelen hadden ten opzichte van eerdere modellen. De Catria zorgde voor een scherpe daling van de vraag naar de toen populaire Moto Aermacchi 175cc. Na de dood van Giuseppe Benelli, rekruteerden zijn zonen de ontwerper en voormalig racer Prima Zanzani, die de laatste hand legde aan de Catria, om de productie te beheren. Elke volgende versie van deze modellijn onderscheidde zich door een kleurrijk en origineel ontwerp, verbeterde eigenschappen. In 1962 werd het merk overgenomen door het familiebedrijf Benelli, waardoor het concern Gruppo Benelli-Motobi ontstond. In 1977 werd het merk Motobi uit de naam gehaald. In 2010 probeerde de Oostenrijker Michael Leeb Trading GmbH, in samenwerking met Demharter GmbH, het merk nieuw leven in te blazen.

Tijdens zijn bestaan ​​heeft Motobi zijn motorfietsen uitgerust met het originele embleem. Omdat het een kleurrijk ontwerp was, was het logo zeer aantrekkelijk. Dit zorgde voor een professionele benadering van de kleurkeuze van symboliek. Bruin, dieprood, zwart en wit zorgden voor helderheid en verhoogde visuele impact op de kijker. De inhoud van het logo was de centrale afbeelding van een gestileerd wiel. De onderkant van de vorm is in omtrek bijgesneden met de overliggende merktekst erop. De naam van de stad waar het merk werd opgericht, Pesaro, stond in witte letters langs de cirkel bovenaan. In het midden was er een driedimensionaal merkteken van het merk «B».

42. Paton

Paton Logo

Na de sluiting van de productie van sportfietsen door FB Mondial in 1957, richtte de hoofdmonteur en ontwerper van het bedrijf zijn eigen bedrijf op. Giuseppe Pattoni noemde het nieuwe merk naar zichzelf — Paton. Een voormalig medewerker van FB Mondial, Lino Tonti, werkte ook mee aan de ontwikkeling van het bedrijf. De oprichters begonnen hun activiteiten met de ontwikkeling van hun eigen sportmodel, nadat ze van Mondial Racing ontwerpdocumenten hadden ontvangen voor voorheen niet-gerealiseerde modellen. Het eerste model kwam uit met de dubbele naam Paton-Mondial. In 1962 verscheen de Paton BIC-motorfiets. De latere modificatie van de BIC 500 is al lange tijd marktleider. Giuseppe Pattoni stierf in 1999 en liet het bedrijf na aan zijn zoon Roberto. In 2016 wordt het merk gekocht door Advanced Group srl.Elk m

odel van het bedrijf was gemarkeerd met een embleem, aan de ontwikkeling waaraan Giuseppe Pattoni persoonlijk heeft deelgenomen. Het logo is een compositie van het woord «MOTO» en 5 versnellingen eronder afgebeeld, elk met een letter van de merknaam en twee vlaggen van Italië aan het begin en einde van de versnellingsverbinding. Het bovenste woord «MOTO» is in het lettertype Naaftera Black Italic van Graviton. Deze visuele identiteit maakt het gemakkelijk te onthouden en zorgt voor een gemakkelijke perceptie van het merk als fabrikant van sportartikelen.

43. Piaggio

Piaggio Logo

Piaggio & C. SpA dateert uit 1884. Dit jaar richtte Rinaldo Piaggio een industriële onderneming op die schepen, vliegtuigen en verschillende uitrustingen produceerde. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heroriënteerde zijn zoon, Enrico Piaggio, de productie naar lichte motorfietsen. Sinds 1946 zijn Vespa scooters bekend geworden. De dood van Enrico Piaggio in 1965 leidde tot de overdracht van het bedrijf aan de familie Agnelli, die eigenaar was van het Fiat-concern. Tegen het einde van de jaren 60 van de vorige eeuw werd het bedrijf eigenaar van het merk Gilera, dat het aanbod van Piaggio uitbreidde met nieuwe modellen. Financiële onrust leidde van 1999 tot 2003 tot de overdracht van het merk van hand tot hand, toen de nieuwe eigenaar Roberto Colaninno het nieuw leven inblies.

Het logo van Piaggio had een heraldische focus die typisch was voor Italiaanse merken van het einde van de 19e eeuw. Het belangrijkste symbool van het embleem was een rechthoekig schild. De eenvoud en beknoptheid van de afbeelding maakten het logo bijzonder gedenkwaardig. Het interieur van het schild was diagonaal verdeeld door twee kleuren — helderblauw aan de bovenkant en turkoois aan de onderkant. De letter «P» is ingeschreven in de ruimte van de bovenste helft. Helemaal aan de onderkant van het tweede deel van het embleem is de merknaam aangebracht — Piaggio. De zuiverheid van kleuren, de afwezigheid van heldere en gevarieerde tinten, gaven het embleem een ​​aristocratische uitstraling en een gemakkelijke visuele waarneming.

44. SWM

SWM Logo

SV.VM is sinds 1971 een Italiaanse motorfietsfabrikant. De afkorting staat voor Sironi Vergani Vimercate Milano, inclusief de namen van de oprichters Piero Sironi en Fausto Vergani uit Milaan. Tegenwoordig worden de producten van het bedrijf vertegenwoordigd door de wereldberoemde lijn van modellen voor Observed Trials, Enduro, Motocross en off-road. Het merk kreeg zijn tweede leven in 2014, toen Apelio Machchi en Daxing Gong hun krachten bundelden om het merk nieuw leven in te blazen. Apelio Machchi was CTO voor Cagiva, Aprilia, Husqvarna. Daxing Gong is het hoofd van de Shineray Group.

Het SWM-logo is eenvoudig en beknopt. Het merkteken is een horizontale ellips. In het midden van het ovaal staat een inscriptie van de merkafkorting — SWM. Wedstrijd MN lettertype door Mecanorma Collection. De combinatie van rood en wit op het embleem voegt grandeur toe en symboliseert de toewijding, degelijkheid en de vervulling van de hoop van het merk.

45. Santamaria

Santamaria Logo

Het Italiaanse motormerk Santamaria werd in 1951 opgericht in Novi Ligure. Gedurende 12 jaar — vóór de sluiting in 1963, bracht het bedrijf verschillende modellijnen motorfietsen uit. Onder hen waren de meest bekende de Grand Sport uit 1957, de Minarelli-bromfiets uit 50 cc Tigrotto en de 50 cc Sport uit 1962 van Franco Morini. Een deel van de door het merk ontwikkelde modellen zijn bekend onder de merknaam Zundapp. Officieel kwamen de producten van het bedrijf op de markten van Portugal, Nederland en Zuid-Afrika.

Het Santamaria-logo is wielvormig. Het buitenste deel is gemaakt in de vorm van een geweven lauwerkrans. De naam van de oprichtende stad Novi Ligure bevindt zich langs het veld van de cirkel in het onderste deel. In het bovenste gedeelte is de productierichting MOTO. Het midden van het bord aan de rand van de krans wordt ingenomen door een lint, waar, in herhaling van de bochten van het lint, de merknaam wordt aangebracht — Santamaria.

46. ​​​​Terra Modena

Terra Modena Logo

Terra Modena Mechatronic srl is het jongste bedrijf in de geschiedenis van de Italiaanse motorindustrie. Opgericht in 2015 door Dario Calzavara in de gelijknamige Italiaanse stad Modena. De belangrijkste focus van het merk was de ontwikkeling van EIPS — elektrische navigatiesystemen voor de zeevaart. Een bijkomend product van het bedrijf was de sportmotor Terra Modena 198. De motor is in de periode 2005-2007 ontwikkeld door HPE van Piero Ferrari. Op het gebied van bruggenbouw heeft het merk nog geen nieuwe producten toegevoegd, maar dit model is voortdurend aangepast, waardoor de kenmerken ervan zijn verbeterd.

Het merk koos als logo een zwarte cirkel tegen een donkergrijs veld. Het embleem lijkt een gestileerde afbeelding te zijn van een planeet in de donkere ruimte. Dit nogal sombere duo verdunt de lichtgele kleur van de bedrijfsnaam. Het woord Terra staat bovenaan het embleem in het midden. Het woord — Modena staat onderaan. Voor de belettering werd het lettertype Arial Nova Bold gebruikt. De zwarte en gele kleuren van het logo vormen de perceptie van het merk als garantie voor betrouwbaarheid, veiligheid, stabiliteit en onverwachte innovatieve oplossingen.

47. Vespa

Vespa Logo

Vespa is oorspronkelijk de naam van Piaggio’s eerste scootermodel uit 1946. De grote vraag naar het model leidde tot de uitbreiding van hun productie en het begin van de serieproductie. Om deze richting te ontwikkelen, creëerde Piaggio een dochteronderneming genaamd Vespa. Massale interesse van Hollywood-sterren heeft geleid tot een meervoudige toename van de scooterverkoop. In 1952 werd de Vespa Club opgericht, met een wereldwijd ledenaantal van meer dan 50.000. Vespa-productielicenties zijn verworven door bedrijven over de hele wereld. De welvaart van het merk vervaagde in de richting van 1992. In 2003 investeerde Roberto Colaninno in de productie van een vervallen bedrijf en nodigde Rocco Sabelli uit om de fabriek opnieuw te ontwerpen. Dit maakte het mogelijk om scooters te produceren op een lopende band van elk type.

Het Vespa-logo was een replica van de naam die ooit werd getekend door Enrico Piaggio, de eigenaar van het gecombineerde bedrijf. De tekst werd geplaatst langs een rechte lijn van onder naar boven. Het handgeschreven lettertype van de naam demonstreerde de exclusiviteit en originaliteit van de producten van het bedrijf. Tegelijkertijd legde het merk met behulp van deze visualisatietechnologie de nadruk op betrouwbaarheid, wat het vertrouwen van de consument wekte. De diagonale opstelling van de tekst roept associaties op met de snelheidsvoordelen van het product en zijn zelfverzekerde snelheid.

48. Vyrus

Vyrus Logo

Het Italiaanse motormerk Vyrus kenmerkt zich niet door de massaproductie van zijn producten, maar door unieke exclusieve ontwikkelingen. Het merk is gevestigd in Coriano. Opgericht in 1985 als een ontwerpbedrijf voor motorfietsupgrades, fuseerde het bedrijf met Bimota. De fusie maakte het mogelijk om zelfstandige individuele projecten te realiseren waarvoor Massimo Tamburini rijk was aan verbeeldingskracht. Bij zijn ontwikkelingen richt het bedrijf zich niet alleen op het verbeteren van de eigenschappen van motorfietsen, maar ook op het creëren van exotische en individuele ontwerpen. Sinds 2003 betreedt het merk de Europese markt.

Zoals alle Vyrus-producten is de visuele identiteit gebaseerd op exotisme. De merknaam in het logo wordt gevormd door een bord, dat is gemaakt in de stijl van oude runen. Het belangrijkste element is de letter van het Griekse alfabet Ѱ — psi, waaronder de merknaam zich bevindt. Het teken heeft een diepe heilige betekenis. Ѱ symboliseert de drie belangrijkste componenten van de kracht van de ziel — geest, gevoelens en wil. Dit kenmerk weerspiegelt zeer nauwkeurig de principes van de activiteit van het bedrijf — het creëren van unieke en exotische producten. Het contrast van de compositie zorgt voor een duidelijke visuele waarneming. Het kleurenschema harmoniseert alle elementen van het logo en symboliseert tegelijkertijd de elegantie en seksualiteit van elk Vyrus-product.

Wat is de beste Italiaanse motorfiets?

Ducati Desmosedici RR, Moto Guzzi V8, Benelli TNT302S, Laverda 750 SFC, Bimota DB7, Ducati 916, MV Agusta F4CC, Aprilia RSV4 FW, Cagiva V589 en MV Agusta Brutale Dragster RR worden beschouwd als de beste Italiaanse motorfietsen ooit gemaakt.

Welke motorfietsen zijn populair in Italië?

Ondanks het feit dat Italië zijn eigen motorfietsindustrie heeft, geven Italianen de voorkeur aan het tweewielige transport van Japanse productie - Honda. Piaggio staat op de tweede plaats in populariteit en Yamaha staat op de derde plaats.

Zijn Italiaanse motorfietsen goed?

Italiaanse motorfietsen hebben zichzelf bewezen als een redelijk goed tweewielig voertuig. Volgens de resultaten van de Consumer Reports-studie overtroffen Ducati's waanideeën over betrouwbaarheid de Duitse BMW en eindigde op de achtste plaats in de algemene lijst.

Hoe heten de Italiaanse motorfietsen?

De grootste namen in de Italiaanse motorindustrie zijn Cagiva, Borile, Beta, Aermacchi, MV Agusta, Guzzi, Benelli en Bimota.