Doodle-update met gebruikerscomfort

Doodle Logo

De elektronische vergader- en evenementenplanner Doodle, met het hoofdkantoor in Zürich, gelanceerd in 2007, heeft zijn identiteit veranderd. Zijn nieuwe visualisatie was een absoluut juiste weerspiegeling van de veranderingen die hebben plaatsgevonden in de strategie en functionaliteit van het merk, dat een aantrekkelijke moderne uitstraling heeft gekregen. De kern van de functionaliteit is het maken van een vragenlijst op basis van een gedetailleerde lijst met parameters, inclusief de gewenste datum en tijd, zodat iedereen zijn voorkeuren kan communiceren. Op basis van de ontvangen gegevens plant de applicatie binnen enkele minuten een handig kruispunt voor iedereen. En dit alles met slechts een paar klikken. Het proces wordt vergemakkelijkt door de mogelijkheid om het schema te automatiseren, waardoor gebruikers meer tijd hebben om belangrijkere dingen te doen. Tegenwoordig heeft het bedrijf kantoren in Atlanta, Berlijn en Belgrado.

Doodle Nieuw Logo

De visualisatie is gebaseerd op een grafische weergave van tijd in de vorm van een geometrische figuur die lijkt op een frame. Dit element is dynamisch en vormt een schijn van een scène die wordt gezien als een context voor toekomstige gebeurtenissen. Het levert de gebruiker onmiddellijk op het juiste moment, het blijft alleen om deze tijd te vullen met uw parameters, dromen, ambities en verlangens. Aangezien de meerderheid van de wereldbevolking constant online is in een of andere vorm, kunt u met het gebruik van kalenders en tabellen die door het platform worden aangeboden, elk schema stroomlijnen in een chaotische informatieruimte. Het raster dat wordt gebruikt voor de constructie, dat flexibiliteit en variabiliteit heeft, samen met kalenders en tabellen, is handig geplaatst in afbeeldingen van visuele identiteit.

Logo Doodle

Het nieuwe logo maakt gebruik van het GT Walsheim sans-serif woordmerk, wat de beeldperceptie sterk verbetert. Het geeft dit element een gepolijste uitstraling en benadrukt de mooie herhaling van ronde tellers in de «ood» -lettersamenstelling. Ze worden afgewisseld met een verbazingwekkend mooi uitgevoerde letter «e» met een bijbehorende teller. Het gebruik van herkenbare kleuren in de gebruikersinterface — groen en blauw — weerspiegelt de beschikbaarheid of blokkering van een bepaalde functie bij het invullen van enquêtes. Handig gebruik van het traditionele «rij-kolom-cel» -motief stelt u in staat een eenvoudig pictogram te maken dat het idee overbrengt van het vinden van de perfecte kruising wanneer de grafieken samenvallen.

Doodle Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Een aantrekkelijke visualisatie was het gebruik van verhalende demo’s, geluidsachtergrondmuziek, perfect gesynchroniseerde geluidseffecten met de dynamiek van bewegende elementen. De hele constructie van de nieuwe identiteit houdt effectief de aandacht van de kijker vast en voert zijn taak kwalitatief uit, zowel in het product zelf als in de marketing.