De overgang naar de eerste klasse Lexington Sporting Club werd gekenmerkt door de oprichting van het embleem van de club

Lexington Sporting Club Logo

De voetbalclub Lexington, Ky viert zijn toetreding tot de USL Academy of United Football League met een nieuwe naam en logo die onlangs aan fans zijn onthuld. De nieuwe naam, Lexington Sporting Club, en het embleem zijn ontworpen door de beroemde embleemontwerper Christopher Payne. Het embleem is een gestileerde figuur van een paard, uitgevoerd in felgroen op een donkergroene achtergrond. De club is jeugd. Haar taak is om kinderen en coaches kansen te bieden om te leren, te concurreren en zich te ontwikkelen. Het profteam fungeert als mentor en startbasis voor de jonge spelers van de academie. Zelf toont ze de wens om uitstekend voetbal te spelen, haar fans blij te maken met haar groei en nieuwe hoogten te veroveren. Tegenwoordig verenigt het mensen door nieuwe kansen en gezonde concurrentie. De gemaakte visualisatie toont de wens van de club om zijn eigen te worden voor elke voetbalfan en jong sporttalent. Het nieuwe imago werd gevormd op basis van de studie van de meningen en feedback van een groot aantal mensen — spelers en coaches van het team, fans en sponsors, inwoners van de stad en haar administratie, waardoor het mogelijk werd om een ​​enkel visueel systeem te creëren waar iedereen blij mee was.

Lexington Sporting Club Nieuw Logo

Op basis van de studie van meer dan 1.500 enquêtereacties, die het mogelijk maakten om een ​​gemeenschappelijke en belangrijke richting voor iedereen te kiezen, werd het originele embleem van het team gecreëerd. Het weerspiegelt trots op het zegevierende erfgoed van Central Kentucky, het ongeëvenaarde landschap en natuurlijke hulpbronnen, evenals de wereldberoemde paardenfokkerij en de productie van heerlijke bourbons. De verscheidenheid aan thema’s die in de identiteit worden gepresenteerd, is geconcentreerd in het uiteindelijke ontwerp van dit spectaculaire en visueel aantrekkelijke wapen. Het ontwerp is sterk en krachtig, modern en traditioneel tegelijk. Gemaakt in de vorm van een heraldisch schild, met de afbeelding van een mythisch gestileerd paard, in de klassieke stijl die is aangenomen in de heraldiek, die de binnenruimte bijna volledig vult, is het embleem spectaculair en vooral aantrekkelijk. Het gebruik van de afbeelding van een paard in het embleem is te wijten aan het feit dat dit dier traditioneel de beste eigenschappen van andere dieren combineert, zoals de moed van een leeuw, het gezichtsvermogen van een adelaar, de kracht van een os, de snelheid van een hert, de behendigheid van een vos, het zijn deze kenmerken die de eigenaar van het embleem, Lexington SC, wil demonstreren. Het paard wordt gepresenteerd zonder hoofdstel met opfokkende voorhoeven, wat zijn boze, onweerstaanbare streven naar de overwinning kenmerkt.

Logo Lexington Sporting Club

Boven de afbeelding van het paard is het eerste woord van de naam van de club, Lexington, in dezelfde kleur als het hele symbool. Twee tekens van de afkorting worden naar beneden gedragen en bedekken de linkerachterpoot van het dier. Het kleurenschema, bestaande uit het hoofdlichtgroen en de achtergrond donkergroen, is een weerspiegeling van succes, vernieuwing, gezondheid en vitaliteit. Dit is de kleur van het leven, dieren in het wild — een symbool van het milieu, de personificatie van natuurlijkheid en groei.