CooMeet Logo

CooMeet Logo

CooMeet is een sociaal videonetwerk van de nieuwe generatie voor daten op afstand. Deze service is gratis en biedt ondersteuning voor visuele communicatie tussen leden van het andere geslacht. Het is voornamelijk gericht op het Russisch sprekende publiek, omdat het is gemaakt door een ontwikkelaar uit Rusland die anoniem wilde blijven. Daarnaast is de belangrijkste optie van de website het waarborgen van anonimiteit, goed geluid en ononderbroken uitzendingen.

Betekenis en geschiedenis

Logo CooMeet

Wat is CooMeet?

CooMeet is een webbron voor dating en gemakkelijke videocommunicatie tussen verre gesprekspartners. Het biedt gebruikers vrijblijvende, realtime communicatie over lange afstanden en garandeert anonimiteit, ononderbroken uitzendingen en een goed geluidsformaat. De site biedt ook de mogelijkheid om te chatten met de uitwisseling van mediabestanden.

Het Chatroulette-platform diende als basis voor de innovatieve bron. Maar in tegenstelling tot deze kunt u met de nieuwe site kennis maken met vertegenwoordigers van het Russisch sprekende publiek (buitenlanders zijn er zeldzaam). De mogelijkheid van dergelijke contacten bestaat echter, aangezien de site een messenger gebruikt met onmiddellijke vertaling. Het sociale netwerk werkt de klok rond, dus het biedt altijd de keuze uit een gesprek met elke kandidaat die je leuk vindt. In feite is dit een chatroulette, waarbij de bezoeker eerst verschillende gesprekspartners op afstand bestudeert en vervolgens stopt bij een van hen. Communicatie met bedrijven is niet uitgesloten.

Ondanks het feit dat Chatroulette de basis werd voor de CooMeet-service, hebben ze een aantal significante verschillen. Dus naast videochat heeft ze een klassieke chat geïmplementeerd met de functie om mediabestanden en berichten uit te wisselen. Daar kunt u kennissen zoeken zonder registratie. De bron is bedoeld voor interactie op afstand tussen gesprekspartners van het andere geslacht. Wie zich op de site registreert, behoudt de volledige historie van de communicatie, zodat bezoekers gemakkelijk de kandidaten kunnen vinden die ze leuk vinden en het gesprek met hen kunnen voortzetten. In dit geval is het verstrekken van persoonlijke informatie niet vereist.

Na het invoeren van de bron worden de gesprekspartners willekeurig gegroepeerd. Als de voorgestelde kandidaat of kandidaat niet geliefd is, drukt de bezoeker op de «volgende»-knop en stelt de randomizer een andere persoon voor. De belangrijkste taak van het platform is om de hoge kwaliteit van de videostream in realtime te ondersteunen. Verbinding met de uitzending gebeurt in een kwestie van seconden, zonder lang wachten. Dit komt door de grote vraag naar videochat en een groot aantal mensen die gemakkelijke communicatie willen ondersteunen. Er is bescherming tegen bots en valse videolinks met niet-bestaande mensen.

De visuele identiteit van CooMeet is zo aantrekkelijk en vriendelijk mogelijk gemaakt. Het logo is gecombineerd uit twee elementen — tekst en grafisch. Het is ontworpen in felle kleuren met een vleugje geslachtsdeling: roze staat voor een vrouwelijk publiek, blauw symboliseert vertegenwoordigers van de sterke helft van de mensheid. Tegelijkertijd zijn de tinten niet te pakkend en liggen ze dicht bij het pastelbereik.

De inscriptie is gemaakt in handgeschreven lettertype zonder cursief — de letters zijn horizontaal gerangschikt en met elkaar verbonden. Ze zijn meestal kleine letters, met uitzondering van «C». Bovendien heeft het woord «CooMeet» een gecombineerde kleur: «Coo» is roze gemaakt, «meet» is blauw. De verbinding tussen de tekens is zacht, glad, zonder scherpe hoeken. Alle karakters zijn afgerond.

Links van de naam van het datingplatform staat een miniatuurvogel. Het bestaat ook uit een combinatie van veelkleurige onderdelen en dient meestal als icoon voor een mobiele applicatie. De vogel is in profiel afgebeeld en naar rechts gericht, met het gezicht naar de tekst. De rug, kop en staart van de vogel vormen een integraal element en zijn roze van kleur. De borst, snavel en poten zijn blauw geverfd. Het oog en de scheidingsstrook tussen de bovenste en onderste delen zijn wit, wat echter niet interfereert met de uniforme perceptie van het beeld van het «tjilpen» — met een vleugje communicatie en een ontspannen manier.

Logo lettertype en kleuren

CooMeet Logo

De inscriptie in het CooMeet-logo bootst handschrift na. Het lettertype is afgerond, verbonden, verticaal, zonder schreven, met een vloeiende overgang tussen letters. Het merkpalet van de videobron bevat twee geslachtskleuren: roze, dat meestal vrouwen vertegenwoordigt, en blauw, dat mannen vertegenwoordigt.