Chatous Logo

Chatous Logo

Chatous is een Amerikaans online platform dat fungeert als een sociaal netwerk en in realtime met vreemden wil communiceren. Hiermee kunt u anonieme correspondentie voeren met andere sitebezoekers over interessante onderwerpen en de acties van een persoon volgen via een videolink. De tijd van verschijnen van de webresource en -toepassing is 2012. Hun makers zijn drie studenten van de Stanford University of Computer Science. De huidige eigenaar is Chatous, Inc. De locatie van het hoofdkantoor is de stad San Francisco.

Betekenis en geschiedenis

Chatous Logo Geschiedenis

Wat is Chatous?

Chatous is een chat voor online communicatie met vreemden die willekeurig door het programma zijn geselecteerd. Het is ontworpen om video-, audio- en tekstberichten uit te wisselen, evenals foto’s. De locatie van het hoofdkantoor is San Francisco (VS). De lanceringstijd van de bron is 2012.

Het chatplatform is ontstaan ​​uit het project CS224W, dat zich bezighield met de analyse van sociale en informatienetwerken. Het is ontwikkeld door drie Stanford-studenten die een hulpmiddel hebben gecreëerd voor sociale ontdekking door middel van communicatie. Daarom is het belangrijkste doel van de site om elke interessante vraag te kunnen stellen en er een eerlijk antwoord op te krijgen. Tegenwoordig bestaat het in twee formaten: als webservice en als mobiele applicatie.

De online bron maakt gebruik van benaderingen en algoritmen om op basis van de verstrekte gegevens te bepalen welke gesprekspartners interessant zijn voor elke individuele gebruiker. Het programma ontvangt informatie uit hun gesprekken: hoe meer gesprekken, hoe meer informatie het systeem binnenkomt en hoe nauwkeuriger de selectie zal zijn. Maar dit is alleen voor geregistreerde bezoekers. Bovendien blijft hun anonimiteit volledig behouden.

Logo Chatous

Desgewenst kunnen deelnemers gedetailleerde informatie over zichzelf aan het profiel toevoegen, die de dienst niet openbaar maakt, alleen voor zakelijke doeleinden. U kunt ook chatten zonder voorafgaande toestemming. De identiteit van een persoon is volledig verborgen, omdat het mogelijk is om zelfs de naam die tijdens de sessie wordt weergegeven, te wijzigen. Chatous biedt een beveiligde omgeving waar willekeurige gesprekspartners audioberichten, videoberichten, foto’s uitwisselen, chatten of verbinding maken met een videochat. Om te zoeken, moet u een zoekopdracht invoeren met #hashtags. Dus de service zal snel een persoon met dezelfde interesses vinden en aanbieden.

Het Chatous-logo is een weergave van het concept van een chatplatform. Het bestaat uit twee delen: verbaal en grafisch. Tekstinformatie bevat slechts één enkel woord: de naam van de webresource. Het is gemaakt met dunne karakters met afgeronde uiteinden. Alle letters zijn glad, glooiend, zonder scherpe hoeken en scherpe overgangen. Tegelijkertijd is de afstand tussen tekens vrij vrij, wat de leesbaarheid van de tekst ten goede komt. Het opschrift is in kleine letters gedrukt.

Het getekende deel bevat een fragment van de ruimte, geschilderd in donkerblauw en bezaaid met een verstrooiing van kleine sterren met een blauwachtige tint. Ze vormen een vicieuze cirkel. Tegen de achtergrond is in het midden een tekstballon afgebeeld, die uiterlijk op een planeet lijkt. Het wordt bedekt door een brede baan met taps toelopende uiteinden aan de rechter- en linkerkant. Het ruimtethema wordt gebruikt om de globalisering van het chatplatform weer te geven, aangezien vertegenwoordigers van de hele wereld vrijelijk kunnen communiceren met zijn hulp.

Logo lettertype en kleuren

Chatous Logo

Voor het Chatous-logo is gekozen voor een lettertype met afgeronde letters, vergelijkbaar met een aantal lettertypen met kleine wijzigingen. Deze omvatten Alleyn Regular, Transat Standard, Transat Text Standard. Het corporate palet bestaat uit een harmonieuze combinatie van wit en blauw in verschillende tinten. Deze omvatten natuurlijke tinten die zijn opgenomen in het hemelse palet: dit is de kleur van de lucht, de ruimte en de wolken.