Auto logo’s met paard

Auto logo’s met paard

Het is niet verwonderlijk dat merken enorme bedragen besteden aan het maken van een uniek logo. Soms kunnen beelden miljoenen waard zijn — alles wordt gedaan om de bekendheid van het bedrijf te vergroten en de nodige associatie op te roepen. Auto-logo’s flitsen elke dag voor onze ogen en door de hoge concurrentie gaan fabrikanten op zoek naar nieuwe oplossingen om een ​​actief publiek aan te trekken.

Wat is auto-logo’s met paard?

Dit is een lijst met autologo’s die een gemeenschappelijk element delen: het paard. Ze personifieert uithoudingsvermogen, betrouwbaarheid en hoge snelheid, daarom wordt ze vaak in beweging afgebeeld. Maar er zijn ook dergelijke emblemen, die alleen het hoofd van het dier bevatten.

Het paard is een van de meest voorkomende symbolen die in de auto-industrie worden gebruikt. In veel religies en culturen wordt het paard als een heilig dier beschouwd. Het wordt ook geassocieerd met kracht, beweging, doorzettingsvermogen — de perfecte combinatie met gerenommeerde automerken.

1. Porsche

Porsche Horse Logo

Het Porsche-logo is niets meer dan een eerbetoon aan de stad waarin het merk werd opgericht. Het bedrijf werd in 1931 opgericht in Stuttgart, dat op dat moment deel uitmaakte van de deelstaat Württemberg. Het bedrijf besloot het lokale wapen, het kleurenpalet en de symbolen van de regio te lenen. De stad is gesticht in 950 en bestond uit een paardenboerderij. Dit feit werd de reden voor het gebruik van het paard als het belangrijkste symbool voor het wapen.

Het logo is gemaakt door Franz Xaver Reimspieß. Hij gebruikte een combinatie van rode, zwarte en gouden kleuren samen met de afbeelding van een paard. Ook op het logo staan ​​geweien, die ook zijn ontleend aan het wapen van het Duitse land. Het paard kreeg een reliëflichaam en een prachtige staart. Het imago wordt aangevuld door de naam van het merk en de stad: Porsche en Stuttgart. Het logo van het bedrijf symboliseert dynamiek en kracht, als de belangrijkste kwaliteiten van de fabrikant, evenals wortels en geschiedenis.

2. Ferrari

Ferrari Horse Logo

Bent u het ermee eens dat een merklogo een meerwaarde heeft als er een heel verhaal achter de creatie ervan zit? Ferrari is niet alleen beroemd om hoogwaardige auto’s, maar ook om het beroemde logo, dat door ontwerpers vele malen is opgemerkt als een van de beste. Het nieuwe beeld verscheen voor het eerst in 1929. Zoals Enzo Ferrari zelf zei, werd het beeld van een paard gebruikt om geluk aan te trekken. Hetzelfde symbool werd afgebeeld op de jachtpiloot van Francesco Baracca. Na het vliegtuigongeluk stelde Francesco’s moeder voor dat de oprichter het paard voor haar merk zou gebruiken.

Het logo bestaat uit een zwart paard op een felgele achtergrond ter ere van de stad Modena. Bovenaan de foto zie je een verwijzing naar de vlag van Italië met rode, witte en groene kleuren. Nu gebruikt het bedrijf drie varianten van het logo: op een schild, op een rechthoekige basis en een zilveren paard op een rode achtergrond.

3. Ford Mustang

Ford Mustang Horse Logo

Het logo van het merk symboliseert, in tegenstelling tot eerdere bedrijven, niet de buurt of specifieke mensen. De afbeelding is gemaakt door Phillip Thomas Clark, een 27-jarige ontwerper die in 1964 bij Ford kwam werken. De jonge illustrator was erg enthousiast over het werk dat voor hem lag en creëerde nauwgezet het logo. Het kostte 100 dagen om het iconische beeld te ontwikkelen, dat al snel het embleem van de nieuwe auto zou worden. Voordat overeenstemming werd bereikt over het uiteindelijke resultaat, werden de details van het logo verschillende keren gewijzigd.

De afbeelding bestaat uit het symbool van een paard dat naar links rent. Na verloop van tijd werd het beeld van het dier gespierder en gedetailleerder. Er zijn veel gissingen over de richting van het paard. Een van hen zegt dat de ontwerper rechtshandig was en dat hij gemakkelijker een paard kon tekenen dat naar links rende.

4. Baojun

Baojun Horse Logo

Het merk Baojun vertegenwoordigt auto’s uit de budgetklasse op de markt. Het merk is in 2010 ontstaan ​​als resultaat van een samenwerking tussen General Motors, SAIC en Wuling Motors. De geschiedenis van het logo van het bedrijf is vrij eenvoudig: Baojun wordt uit het Chinees vertaald als «kostbaar paard». De afbeelding geeft eenvoudig de betekenis van de merknaam weer.

Het paard symboliseert ook betrouwbaarheid, loyaliteit, maar tegelijkertijd is snelheid de perfecte set van associaties voor budgetauto’s. Het merk introduceerde in 2019 ook een nieuw logo voor duurdere auto’s. Een afbeelding die eruitziet als een driedimensionale diamant zal dure voertuigen sieren, en een zilveren paard zal worden gebruikt op alle voorgaande modellen.

5. Hanteng Autos

Hanteng Autos Horse Logo

Het beeld van een doelbewust paard dat elk obstakel kan overwinnen, is ingebed in de naam van een experimenteel automerk. Hanteng Autos is het aandrijfvermogen, waarbij het motorvermogen meestal wordt gemeten. Daarom is het niet verwonderlijk dat een knap renpaard haar embleem siert. En de rode achtergrond is hier harmonieus doordacht. Samen vertegenwoordigen ze een nieuwe droom en een slimme aandrijving, omdat het merk gespecialiseerd is in motoronderzoek en de introductie van geavanceerde technologieën.

Zelfs de naam van het bedrijf is veelzijdig. Feit is dat «Han» de naam is van de machtigste Chinese dynastie, die beroemd was om zijn vooruitstrevendheid, kracht en vertrouwen. Ze verpersoonlijkt de grote vernieuwing van de Chinese beschaving. «Teng» is de manier van lopen (rennen) van het paard en symboliseert de ongebreidelde populariteit van het merk. In het concept van de autofabrikant brengen ze het krachtige potentieel van zijn producten over, en in combinatie met een rode achtergrond weerspiegelen ze moed, vitaliteit en innovatieve geest. Een zilveren lijst omlijst het schilderij en benadrukt de exclusiviteit van elk Hanteng-voertuig.

6. Khodro

Khodro Horse Logo

Het automerk Khodro (of IKCO, afgeleid van de naam Iran Khodro Co.) is voorbestemd om het profiel van een trots paard op zijn embleem te dragen. Dit is tenslotte een dochteronderneming van de Iran Khodro Automobile Group uit Teheran, en de Perzen houden van paarden. Als gevolg hiervan siert het Arabische paard het logo sinds 1962. Zoals het de vertegenwoordigers van dit ras betaamt, heeft hij een groot hoofd, een korte snuit, kleine oren en een krachtige nek met prachtige manen. Dit is wat wordt afgebeeld op het tweesnijdende schildvormige embleem.

IKCO is vastbesloten om een ​​autobedrijf van wereldklasse te worden en werkt actief samen met Duitse en Franse vertegenwoordigers en exporteert producten naar meer dan 40 landen over de hele wereld. Het heeft vijf fabrieken, onderzoekscentra voor motorontwikkeling en -tests en laboratoria voor de implementatie van geavanceerde technologieën.

7. Carlsson Automobile

Carlsson Automobile Horse Logo

Dit automerk heeft Duitse roots: het werd in 1989 opgericht door de broers Hartge (Rolf en Andreas) in de stad Merzig (Duitsland). Zijn specialisatie is het tunen en restylen van Mercedes-Benz sportauto’s. Daarom past het bedrijfsmotto goed bij het embleem, dat een snel paard afbeeldt dat op volle snelheid galoppeert. En de slogan luidt: «Duitse schat, edel bloed, elegant temperament.»

De naam van het merk resoneert ook met het bliksempaard, omdat het wordt geassocieerd met de naam van rallyrijder Ingvar Carlsson. Om zijn reputatie als fabrikant van hogesnelheidsauto’s te bevestigen, plaatste het bedrijf niet alleen de afbeelding van een paard op het logo. Het verbetert voortdurend de motorprestaties, rust auto’s uit met speciaal ontworpen lichtmetalen velgen en experimenteert met aerodynamische prestaties. Dit alles wordt overgebracht door een zilveren paard dat naar voren vliegt op een rond zwart embleem. Sinds 2015 is het merk eigendom van het Koreaanse bedrijf Sambo Motors Co. Ltd.

Asquith Motors

Asquith Motors Horse-Logo

Het Britse autobedrijf is een voorbeeld van hard werken, daarom is het embleem een ​​workaholic paard in de ware zin van het woord. De basisspecialisatie van het merk is simpelweg de productie van aanhangwagens, bestelwagens, kleine foodtrucks en boxy-auto’s bedoeld voor straathandel. Daarom weet bijna elk kind welk heerlijk ijs er wordt verkocht in retro-auto’s met een paard.

De oprichters van het bedrijf Crispin Reed en Bruce West presenteerden in 1928 hun eerste ontwikkeling. Bovendien wilden ze minitrucks in vintage-stijl maken, omdat ze buiten competitie zijn en de aandacht trekken van het beoogde contingent. Een sterke daling van het aantal bestellingen in 1997 dwong het bedrijf de productie te sluiten. Maar in 2019 werd ze nieuw leven ingeblazen en begon ze met het maken van nieuwe auto’s onder het oude embleem met een treurig werkpaard.

Welke auto heeft een paardenlogo?

Er zijn veel van dergelijke auto's: Ferrari (Italië), Porsche (Duitsland), Ford Mustang (VS), Kamaz (Rusland), Baojun (China), Eicher Goodearth Ltd. (India), Iran Khodro (Iran), Pegaso (Spanje), Corre La Licorne (Frankrijk), Asquith Motors (Groot-Brittannië), Carlsson Autotechnik (Duitsland), Hanteng Autos (China). Sommige van deze merken bestaan nog steeds, andere zijn al gesloten.

Welke luxe auto heeft een paardenlogo?

Dit omvat luxe auto's van twee bedrijven: Ferrari (Italië) en Porsche (Duitsland). Beide autofabrikanten gebruiken het paardenlogo.

Wat is de naam van het merk met een paardenlogo?

Paarden zijn een bekend symbool van snelheid en dynamiek. Maar ze worden niet alleen op autologo's gepresenteerd. Andere merken gebruiken ook grafische tekens waarop dit dier is afgebeeld. De bekendste zijn de Amerikaanse fabrikant van kleding en accessoires Polo Ralph Lauren en het Franse modehuis Hermès International S.A.

Welk automerk heeft een dierenlogo?

Er zijn veel automerken die dierenemblemen gebruiken. Wiesmann (Duitsland) heeft een gekko als hoofdsymbool, Abarth (Italië) heeft een schorpioen, Ram (VS) heeft een ram, Lobini (Brazilië) heeft een wolf, Mack Trucks (VS) heeft een bulldog, Lamborghini (Italië) heeft een stier. , Kaiser (VS) heeft een buffel, Alfa Romeo (Italië) heeft een slang, Jaguar (Groot-Brittannië) heeft een jaguar, Rossion (VS) heeft een vogel, Peugeot (Frankrijk) heeft een leeuw.