Alle auto-logo’s met vleugels

Alle auto-logo's met vleugels

Het gebruik van symbolen in logo’s is een vrij veel voorkomende trend bij merken. Dankzij aanvullende elementen bouwen bedrijven hun eigen geschiedenis op, brengen hulde aan hun geboorteplaats of beroemde mensen en creëren ze associaties onder consumenten.

Wat zijn alle auto-logo’s met vleugels?

Dit is een selectie van «gevleugelde» logo’s die auto’s van verschillende merken op de wereldautomarkt vertegenwoordigen. Het omvat zowel bekende merken als minder bekende bedrijven.

De vleugels zijn een van de belangrijkste symbolen van automerken geworden. Ze lijken vaak op wezens: feeën, engelen, geesten, en duiden ook op vrijheid, vlucht, superioriteit. De aanblik van de vleugels doet denken aan de mythe van Icarus. Alleen geselecteerde merken kunnen het zich veroorloven om zo’n gewaagd en zelfverzekerd symbool te gebruiken. Ze worden gepresenteerd in onze selectie.

1. Chrysler

Chrysler Logo with Wings

Chrysler is een Amerikaans bedrijf dat premium auto’s aan consumenten aanbiedt. Het merk van voor de Tweede Wereldoorlog overtrof zelfs de consumentenfavoriet van de dag, Ford, in de verkoop. Het moderne Chrysler-logo bestaat uit een gekleurd blauw gedeelte met de bedrijfsnaam en zilveren spatborden. Het belangrijkste doel is om de verbinding tussen vroege modellen en moderne auto’s te behouden.

2. Alta

Alta Logo with Wings

Het autobedrijf is opgericht in Griekenland en heeft de leidende vrachtwagens op de markt geproduceerd. Alta staat ook bekend om zijn betrouwbare motoren en auto’s die in goede staat zijn gehouden. De modellen onderscheidden zich door een aangenaam ontwerp en een ongebruikelijk kleurenpalet. In 1978 hield het merk op te bestaan. Het Alta-logo lijkt op een vleermuis met de naam van het bedrijf erin ingebed. Voor het ontwerp zijn rode en zilveren kleuren gebruikt.

3. Hillman

Hillman Logo with Wings

Het Britse bedrijf werd in 1907 opgericht door William Hillman, die op dat moment bijna 60 jaar oud was. Het merk bestond tot 1979 op de markt. 72 jaar lang maakte Hillman deel uit van andere autobedrijven en zelfs na de sluiting bleven sommige modellen geproduceerd. Het logo van het merk is samengesteld uit veel details in rood, wit en goud. In het midden van de vleugels staat de naam Hillman, en daarboven zie je de elementen die op een kroon lijken.

4. Aston Martin

Aston Martin Logo with Wings

Aston Martin is een legendarisch Brits luxe sportwagenmerk. De naam van het bedrijf is verdeeld in twee delen: Aston — het racecircuit waar het Singer-model won en Martin ter ere van een van de makers. Auto’s zijn meer dan eens in cultfilms verschenen. Het minimalistische logo benadrukt de status en elegantie van het merk.

5. Rezvani

Rezvani Logo with Wings

Het jonge bedrijf is opgericht in 2014. Specialisatie — productie van sportwagens. Modellen verschijnen in muziekvideo’s van muziekartiesten. Het Rezvani-logo bestaat uit rode spatborden en een stuur. De oprichter van het bedrijf droomde ervan gevechtspiloot te worden en creëerde auto’s die je de kans geven om de opwinding van het vliegen te voelen.

6. JBA Motors

JBA Motors Logo with Wings

JBA Motors staat bekend om de JBA Falcon. De oorspronkelijke merknaam is JBA Engineering. De afkorting JBA is een eerbetoon aan de oprichters van het bedrijf en bestaat uit de eerste letters van hun naam. Specialisatie — productie van retro-auto’s tot 2007. Het JBA Motors-logo is in zwart-wit en benadrukt de identiteit van het merk zelfs in het begin van de jaren 2000.

7. Suffolk Sportscars

Suffolk Sportscars Logo with Wings

Suffolk Sportscars werd in 1990 opgericht door Roger Williams. In eerste instantie was het merk bezig met de release van bijgewerkte modellen van de Jaguar SS100. Nu heeft het bedrijf zijn activiteiten uitgebreid en houdt het zich bezig met de productie van Suffolk XK120 en C-klasse. Het gebruikte logo was blauw, een ongebruikelijke keuze voor de auto-industrie, en grafische elementen zoals spatborden, een zeshoek en een afkorting voor de merknaam.

8. MINI

MINI Logo with Wings

MINI maakt sinds 2000 deel uit van BMW. De line-up wordt vertegenwoordigd door stijlvolle en moderne auto’s met een herkenbaar gevleugeld logo. Tijdens zijn activiteiten heeft het bedrijf zijn belangrijkste imago vele malen drastisch veranderd onder invloed van andere merken. MINI richt zich nu op minimalisme en beknoptheid, met behulp van een zwart-wit kleurenpalet. Het platte ontwerp van het logo is in gebruik sinds maart 2018.

9. Duesenberg

Duesenberg Logo with Wings

De Amerikaanse fabrikant Duesenberg bestaat 84 jaar niet, maar auto’s zijn nog steeds populair. Het merk produceerde erg dure modellen, ook racemodellen. Tot nu toe worden auto’s beschouwd als een symbool van buitensporige rijkdom. Verzamelaars dromen ervan om een ​​van de 600 modellen te krijgen die nog steeds in bedrijf zijn en voor meer dan een miljoen dollar worden verkocht. Het bedrijfslogo bestaat uit een steenarend en de naam Duesenberg in blauw erin.

10. Hispano-Suiza

Hispano Suiza Logo with Wings

Hispano-Suiza heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van premium voertuigen en vliegtuigmotoren. De activiteiten van het merk vonden plaats tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Omdat de producten duur waren, was er geen grote vraag. Het Hispano-Suiza-logo gebruikt de nationale kleuren van Spanje: rood en geel. De belangrijkste elementen van de afbeelding zijn grote vleugels en een wit kruis eronder.

11. Stutz

Stutz Logo with Wings

Stutz hield zich bezig met de productie van hoogwaardige, dure auto’s, inclusief sportmodellen. Het bedrijf bestond van 1911 tot 1935. Meerdere keren werd geprobeerd het merk nieuw leven in te blazen en nieuwe modellen uit te brengen. Het Stutz-logo bestaat niet alleen uit de vleugels en de naam, maar ook uit de zin «Auto die goed gemaakt is in een dag». Voor de ontwikkeling werden de nationale kleuren van de Verenigde Staten gebruikt: wit, rood en blauw.

12. Genesis

Genesis Logo with Wings

Het nieuwe Koreaanse bedrijf werd in 2015 opgericht als onderdeel van Hyundai Motor. Het merk produceert premium auto’s. Het Genesis-logo geeft de status en specialisatie van het bedrijf weer. Het 3D-logo bestaat uit een paar zilveren vleugels, aangevuld met matte details, en een zwart schild in het midden. De merknaam is ook afgewerkt in zilver. De ontwerpers gebruikten imitatie van verschillende texturen.

13. Morgan

Morgan Logo with Wings

Morgan is gespecialiseerd in de productie van premium sportwagens in beperkte oplage. Het bedrijf is volledig in handen van de familie Morgan. Het logo van het merk is 112 jaar vrijwel ongewijzigd gebleven, met uitzondering van enkele details. Het is ook niet bekend waarom de hoofdafbeelding de vorm had van vleugels in combinatie met een cirkel en een kruis. Volgens een van de versies reed een beroemde piloot uit de Eerste Wereldoorlog in een Morgan-auto en zei dat de reis als een vlucht was.

14. Bentley

Bentley Logo with Wings

Het legendarische Britse bedrijf maakt sinds 1998 deel uit van de Volkswagen Group. Het merk positioneert zich als fabrikant van met de hand geassembleerde luxeauto’s. Het logo van het bedrijf symboliseert aristocratie en moderniteit dankzij twee vleugels. Tussen hen in is een cirkel met een grote «B». De combinatie van witte, zwarte en zilveren kleur maakt het beeld uniek en elegant.

15. Mazda

Mazda Logo with Wings

Mazda is een Japans bedrijf dat dateert uit 1920. Het merk kreeg zijn naam ter ere van de godheid Ahura Mazda. Hij wordt beschouwd als de maker van de zon, maan, lucht, aarde, water en mensen. De achternaam van de oprichter, Jujiro Matsuda, was in overeenstemming met de naam van de godheid. Het bedrijfslogo bestaat uit de letter «M» in een cirkel. Het lijkt op de vleugels van een zeemeeuw of, volgens sommige bronnen, op een uil.

16. Lagonda

Lagonda Logo with Wings

Het Britse Lagonda, dat in 1947 fuseerde met Aston Martin, begon haar activiteiten met de productie van motorfietsen. Een jaar na de oprichting bouwde Wilbur Gunn de eerste auto. Het bedrijf hield zich in oorlogstijd bezig met het loslaten van artilleriegranaten. De firmanaam in de zilveren vleugels staat voor het merklogo.

17. London EV Company

London EV Company Logo with Wings

Het is een dochteronderneming van de Chinese fabrikant Geely en produceert de legendarische zwarte taxi’s die in Londen te vinden zijn. The London EV Company is ook van plan om elektrische voertuigen te produceren voor de overgang naar milieuvriendelijker vervoer. Het stijlvolle merklogo vormt een perfecte aanvulling op bekende auto’s met opvallende spatborden gecombineerd met een zwarte cirkel en grafische elementen aan de binnenkant.

18. Bignan

Bignan Logo

Bignan is een Frans automobielbedrijf dat bestond van 1918 tot 1931. De reden voor de liquidatie was een faillissement. Het merk heeft een ongebruikelijk symbool voor het logo gekozen: een vliegende ooievaar. Veel mensen geloven dat een vogel geluk brengt in elk huis, en een vliegende ooievaar wordt heel vaak zelfs geassocieerd met een engel. Aanvankelijk staken de vleugels van de vogel buiten de randen van de cirkel uit, maar in 1923 werden ze in de figuur geplaatst. Ook onder de afbeelding staat de naam Bignan Sport in een cirkel.

19. Laraki

Laraki Logo

Laraki produceert luxe sportwagens. Het bedrijf is in 1999 opgericht in Marokko en produceert in kleine aantallen extreem dure auto’s. Zo wordt The Laraki Epitome in 2013 gepresenteerd in een gelimiteerde oplage met een zeer hoog prijskaartje: 9 auto’s van elk $ 2 miljoen waard. French Montana heeft een van deze in zijn collectie. Het elegante logo bevestigt de exclusieve status. De zilveren vleugel is geplaatst op een zwarte cirkel en wordt aangevuld met een metallic glans.

20. Arrinera

Arrinera Logo

Het eerste Poolse supercarbedrijf werd in 2008 opgericht door Łukasz Tomkiewicz. Arrinera is gespecialiseerd in de productie van sportwagens en het eerste concept werd in 2011 gepresenteerd. Het logo van het bedrijf is vet en zelfverzekerd te noemen. Let op de combinatie van kleuren: felrood en donkergrijs. Ook wordt het logo aangevuld met een symbool — vleugels naar boven gericht. Ze symboliseren ontwikkeling en vooruitgang. Bovenaan het logo is ook een van de racevlaggen te zien.

21. Vauxhall

Vauxhall Logo

Vauxhall is een van de autofabrikanten met een zeer lange geschiedenis. Het bedrijf werd opgericht in 1857 in Fulk’s Hall (het herenhuis van Sir Falkes de Breauté), dat uiteindelijk Vauxhall ging heten. Het symbool van het merk is een griffioen, een wezen met het lichaam van een leeuw, het hoofd en de vleugels van een adelaar. In 2020 is het logo iets veranderd en moderner geworden. Een vleugel buigt om het beeld heen en wordt geassocieerd met kracht en kracht. De afbeelding van het wezen is gemaakt in grijs met een metaalachtige glans.

22. American LaFrance

American LaFrance Logo

Amerikaanse LaFrance is de trots van Amerikanen, in het bijzonder brandweerlieden. Het merk bestaat al meer dan 100 jaar (1873-2014) en wordt geassocieerd met hun kenmerkende brandweerwagens. Het bedrijf legt zich volledig toe op de productie van uitrusting en voertuigen voor brandweerlieden als een divisie van Daimler Chrysler. Het bedrijfslogo bestaat uit een adelaar die op een bord zit. De naam van het bekende merk staat in het midden. De afbeelding is volledig zwart en grijs.

23. Hawk Cars

Hawk Cars Logo

Het Britse bedrijf is niet erg populair, maar heeft een minimalistisch logo. Het zal je niet verbazen, want de ontwerpers lieten de merknaam zien en plaatsten de havik in de cirkel. Het logo is prachtig getekend met vloeiende lijnen en de gespreide vogel wordt geassocieerd met beweging, vooruitgang en vrijheid. Het bedrijf maakte de afbeelding ook monochroom met een metallic kleur.

24. FAW

FAW Logo

FAW is een groot bedrijf dat tot de top vier van fabrikanten in China behoort. Het merk produceert auto’s in zes categorieën, waaronder auto’s en vrachtwagens. Het logo van het merk is nummer 1 met vleugels in een blauw ovaal. FAW is een afkorting voor First Automotive Works. Inderdaad, het bedrijf verscheen in 1953 en was de eerste in zijn branche die in het logo van het merk verscheen. Het bedrijf produceert elk jaar een groot aantal voertuigen en in 2014 bereikte het aantal bijna 3 miljoen.

25. Simca

Simca Logo

Het Franse merk duurde niet lang — van 1934 tot 1970. Het automerk slaagde erin om veel verschillende modellen uit te brengen waar veel vraag naar was, en het bedrijf verkocht in 1959 100.000 exemplaren. Het logo van het bedrijf is helder en de delicate kleurencombinatie weerspiegelt volledig de geest van Frankrijk. Simca gebruikte kleuren die atypisch waren voor de industrie: lichtblauw, roze en wit. Het symbool van het merk is een zwaluw met spitse vleugels en een staart.

26. Durant

Durant Logo

De Amerikaanse fabrikant werd opgericht in 1921 en bestond slechts 10 jaar op de markt. Durant gebruikte een rijk logo met veel afbeeldingen en kleuren. Helemaal bovenaan staat een gevleugeld mythisch wezen, daaronder het wapen tegen de achtergrond van een grijze ster. Voor het logo zijn verschillende kleurencombinaties van rood, blauw, grijs en wit gebruikt. De naam Durant Motors is merkbaar op de rand van de cirkel.

27.Trojan

Trojan Logo

Het Britse merk Trojan werd opgericht in 1914 en stopte met opereren in 1965. Het bedrijf hield zich voornamelijk bezig met de productie van personenauto’s voor dagelijks gebruik en commerciële doeleinden. Het logo claimt niet de meest memorabele te zijn, maar bestaat uit simpele elementen: zilveren vleugels boven de rode cirkel en de Trojaanse naam erin. De fabrikant gebruikte ook rode en zilveren kleuren.

28. Stoewer

Stoewer Logo

Het van oorsprong Duitse merk werd opgericht in 1858 en specialiseerde zich in de productie van naaimachines, fietsen en later auto’s. Het merk hield stand tot 1945, maar tijdens de oorlog werd de fabriek zwaar beschadigd door bombardementen. Szczecin werd ook een deel van Polen, en het land wilde de machinebouw niet steunen. Stoewer gebruikte een griffioen als symbool, dat in het midden van het logo werd geplaatst. De combinatie van goud en blauw gaf het merk een vleugje pit.

29. UAZ

UAZ Logo

UAZ is een Russische fabrikant opgericht in juli 1941. Aanvankelijk specialiseerde het bedrijf zich in de productie van militair materieel, nu produceert het SUV’s, minibussen en vrachtwagens. Het logo bestaat uit een gestileerde «U», die door zijn goede positie op vleugels lijkt. In 2016 introduceerde UAZ, als onderdeel van de ontwikkeling van het bedrijf, een verbeterd logo. De vleugels kregen een metallic kleur en voor de naam werd een nieuw, moderner lettertype gebruikt.

30. Invicta

Invicta logo

Het weinig bekende Britse merk heeft verschillende sluitingen en opwekkingen meegemaakt. Invicta werd opgericht in 1925 en stopte met opereren in 2012. Het bedrijf bracht verschillende automodellen uit, maar het logo bleef ongewijzigd. Laconische spatborden, verdeeld in twee prachtige kleuren, complementeerden het uiterlijk van de auto’s. Tussen de vleugels staat de inscriptie Invicta verticaal op een groene achtergrond. De hoofdkleuren van de vleugels zijn een mengeling van blauw en paars en rood en roze.

31. SsangYong

SsangYong Logo

Een van de grootste fabrikanten in Korea bestond oorspronkelijk zonder symbolen. De eerste auto’s werden geassembleerd voor militaire doeleinden en alles wat SUV’s sierde was een witte ster en een serienummer. In de loop van de tijd ontwikkelde SsangYong zijn eigen logo. In vertaling betekent de naam van het bedrijf «een paar draken», wat tot uiting komt in het logo. De auto’s van het merk zijn versierd met een logo met twee vleugels, die door hun opstelling op een krans lijken. De afbeelding symboliseert onafhankelijkheid, vertrouwen en voortdurende ontwikkeling.

32. Peerless

Peerless Logo

Peerless werd opgericht in 1889, maar specialiseerde zich aanvankelijk in de productie van kleding en 10 jaar later in fietsen. Het bedrijf begon pas in 1900 met het ontwikkelen van auto’s en bestond tot 1932. Door financiële moeilijkheden stopte het bedrijf met het maken van auto’s en werden de gebouwen omgebouwd tot brouwerij. Het Peerless-logo lijkt sterk op het Amerikaanse wapen. Het merk gebruikte ook een kleurenpalet van de nationale vlag van het land.

33. Isdera

Isdera Logo

Isdera is opgericht in 1982 en bestaat nog steeds. Het merk houdt zich bezig met de productie van exclusieve auto’s die niet op grote schaal worden geproduceerd. Elke klant moet persoonlijk contact opnemen met de directeur van het bedrijf en een individueel project ontvangen. Een particulier bedrijf houdt de meeste informatie over zijn activiteiten geheim. Het merklogo bestaat uit een zwarte adelaar op een blauwe achtergrond. Ook onder de vogel staat de naam Isdera met een bovenste onderstrepingsteken.

34. Virago

Virago Logo

Een van de uitzonderingen in onze selectie is Virago. Dit is geen automerk, maar een lijn motorfietsen van het wereldberoemde Japanse bedrijf Yamaha. Het model werd voor het eerst uitgebracht in 1981. Het logo van de lijn is het Virago-opschrift met een gestileerde eerste letter «V». Het wordt afgebeeld in de vorm van vleugels. De inscriptie is ingesloten in een zilveren rechthoek. Het pictogram ziet er ongebruikelijk en modern uit, vooral als je bedenkt dat dit geen afbeelding is van een heel bedrijf.

35. Arash

Arash Logo

Arash is een relatief jong bedrijf dat in 1999 op de markt kwam. Het van oorsprong Engelse merk houdt zich bezig met de productie van sportwagens. Het eerste model van het bedrijf, de Farboud GT, verraste autoliefhebbers op de show in Birmingham aangenaam vanwege het ontwerp en de kenmerken, in het bijzonder aerodynamisch. Een zwart schild met een gouden vogel en het Arash-woordmerk — een modern 3D-logo van het merk.

36. Russo-Balt

Russo Balt Logo

De onderneming van het Russische rijk Russo-Balt bestond van 1896 tot 1923. Aanvankelijk hield het bedrijf zich bezig met de productie van treinwagons. Pas in 1908 werd de automotive-afdeling opgericht. Heel vaak waren Russo-Balt-auto’s te zien in verschillende wedstrijden. Het bedrijfslogo is het belangrijkste symbool van de Russische Federatie. Een adelaar met twee koppen en kronen erop is te zien in de afbeelding. Op de rand van het logo staat de naam van het bedrijf met vermelding van de vestiging.

37. Anteros

Anteros Logo

Anteros heeft een heel ongebruikelijk logo. Grote bedrijven gebruiken vaak mythische wezens of andere symbolen op hun logo’s. Anteros koos voor een stier met felgekleurde vleugels. De kleurencombinatie van zwart, rood en zilver onderscheidt het jonge merk duidelijk van de rest. Anteros is een Amerikaans bedrijf dat in 2005 op de markt is gekomen. Specialisten houden zich bezig met de ontwikkeling van premium sportwagens.

38. Bandini

Bandini Logo

De Italiaanse fabrikant bestond van 1946 tot 1992. Na het overlijden van de oprichter, Ilario Bandini, werd de productie stopgezet. Maar in maart 2020 kondigde het bedrijf zijn terugkeer op de markt aan. Bandini kondigde ook de release aan van 30 Dora-machines. Het bedrijf gebruikt zijn heldere bedrijfslogo. De vogel, geplaatst op een gele achtergrond, voegt uniekheid toe. Ook hieronder ziet u de naam van het bedrijf en de kleuren van de vlag van Spanje. De vorm van het logo is een schild, dat bestaat uit alle verzadigde elementen.

39. Gumpert

Gumpert Logo

ert is gespecialiseerd in de productie van sportwagens. Het bedrijf is nu bekend als Apollo. De oprichter van het bedrijf is de voormalige directeur van Audi Roland Gumpert. Voor het logo gebruikte het bedrijf een griffioen, die vaak terug te vinden is in afbeeldingen van automerken. Het wezen wordt geassocieerd met grootsheid, en aangezien de griffioen verwijst naar de elementen van zowel aarde als lucht, geeft het de snelheid en hoge prestaties van de Gumpert-machines aan.

40. Haima

Haima Logo

De Chinese fabrikant houdt zich bezig met de productie van auto’s voor een ander bekend merk Mazda. Hun logo’s lijken erg op elkaar en dit is niet zomaar. De naam Haima zelf bestaat uit twee delen: de provincie Hainan en het bedrijf Mazda. De merkbadge is een aangepast logo van dezelfde Mazda. De vleugels van de vogel zijn over een zilveren cirkel geplaatst. Deze samenwerking is ontstaan ​​met als doel Mazda-producten op de Chinese markt te brengen.

41. Rossion

Rossion Logo

Rossion is een jonge Amerikaanse fabrikant die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van sportwagens met een geavanceerd ontwerp en prestaties. Het merk kwam in 2006 op de markt. De machines van het bedrijf worden als revolutionair beschouwd vanwege hun snelheid en beheersbaarheid. Ook het logo van het merk is ultramodern te noemen dankzij de combinatie van nobele kleuren en de afbeelding van een adelaar. Het logo wordt gepresenteerd als een schild met een zwarte achtergrond en grijze en witte details erop.

42. Biddle

Biddle Logo

Een klein autobedrijf bestond ongeveer 7 jaar op de markt (van 1915 tot 1922) en produceerde slechts 1.750 auto’s. De eerste auto van Biddle verscheen zeer snel doordat alle onderdelen van andere fabrikanten werden geleverd en het merk zich uitsluitend bezighield met de montage en een zeer hoge prijs voor auto’s vaststelde. De naam Biddle is de naam van een van de aandeelhouders van het merk. Het logo bestaat uit opvallende elementen: een rood schild, een gouden kroon en vleugels, evenals de Biddle-inscriptie in het midden van de afbeelding.

43. Venturi

Venturi Logo

Venturi is gespecialiseerd in de productie van premium sportwagens. In 2000 ging het merk failliet en in 2001 werd het gekocht door Gildo Pallanca Pastor. Het oorspronkelijke doel van het bedrijf was om een ​​product uit te brengen dat kon concurreren met Bugatti, Ferrari en Porsche. Het logo van het merk is modern en laconiek. De letter «V» is gestileerd onder de vleugels en is uitgevoerd in rood. De ontwerpers kozen voor een contrasterende zwarte achtergrond en voegden een witte Venturi-belettering toe.

44. Bizzarrini

Bizzarrini Logo

Het Italiaanse merk bestond van 1964 tot 1969. Het bedrijf probeerde in 1990 nieuw leven in te blazen, maar auto’s interesseerden automobilisten niet. In 2008 werd er slechts 1 model geproduceerd — Scuderia Bizzarrini. Het merklogo is erg interessant en ongebruikelijk. Het vertegenwoordigt een gestileerd toestel met binnen een rode achtergrond. De centrale figuur van de afbeelding is een vogel met driehoekige uitgespreide vleugels. Op deze manier toonde Bizzarrini vrijheid. Het logo was zeer zeldzaam omdat het merk maar weinig auto’s produceerde.

45. Wanderer

Wanderer Logo

Het merk uit Duitsland werd in 1896 opgericht als Winklhofer & Jaenicke (achternamen van de oprichter). In 1911 kreeg het bedrijf de naam Wanderer, wat uit het Duits vertaald is als «zwerver». Het bedrijf specialiseerde zich in de productie van een breed scala aan producten: auto’s, fietsen, minibussen en andere voertuigen. Wanderer heeft gekozen voor een ongebruikelijk kleurenpalet voor het logo: een combinatie van groen en wit. De afbeelding bestond uit een grote «W» met puntige uiteinden om het merk vertrouwen te geven.

46. TRAUM

TRAUM Logo

Een jong automerk uit China, dat in 2017 verscheen, houdt van dromen en nodigt iedereen uit om het te doen. Op deze manier wilde ze één simpele en zeer utilitaire waarheid benadrukken: haar auto’s zijn een echte droom. Bovendien is het haalbaar, dat desgewenst kan worden beteugeld, omdat ze inspireren. Daarom pronken twee uitgespreide vleugels op het embleem. Dat wil zeggen dat er geen praktische of historische implicaties in zitten. Er is gewoon een artistieke allegorie, aangezien «TRAUM» in vertaling uit het Duits «dromen» betekent.

47. Wuling

Wuling Logo

Het jonge Chinese merk Wuling heeft sinds 2002 al ongeveer 22 miljoen voertuigen geproduceerd. De fabrikant is gespecialiseerd in de productie van personenauto’s, maar minibussen zijn bijzonder populair geworden. Het bedrijfslogo is in rood weergegeven. De letter «W» bestaat uit 5 volumetrische robijnen. In 2020 introduceerde het bedrijf het logo bovendien in het grijs en kondigde het het begin aan van globalisering en uitbreiding naar andere markten. Volgens de fabrikant zelf zal er geen verschil zijn in technische kenmerken.

48. Packard

Packard Logo

Packard is een bekende Amerikaanse fabrikant die bestond van 1899 tot 1956. James Ward Packard, de oprichter van het merk, was ontevreden over de kwaliteit van de auto’s die op de markt waren. Hij stuurde een brief met zijn ongenoegen naar een van de bedrijven en kreeg een antwoord met instructies om desgewenst een betere auto te bouwen. De oprichter creëerde zijn eigen modellen die populair waren. Het logo van het merk is een wapen in rode en gouden kleuren met veel details, waaronder een vogel bovenaan de afbeelding.

49. Cole

Cole Logo

Cole, een van Amerika’s eerste automerken, is wederom eigenaar van het gevleugelde logo. Het bedrijf bestond van 1909 tot 1925 op de markt. Cole specialiseerde zich in de productie van premium auto’s. Het bedrijfslogo bestaat uit een afbeelding van een adelaar en bovenop de vogel is een vierkant met de naam Cole geplaatst. Onderaan de afbeelding staat de stad waar het merk werd opgericht: Indianapolis.

50. Bianchi

Bianchi Logo

Bianchi is een gerenommeerde fietsenfabrikant die in 1885 in Italië werd opgericht. Het bedrijf hield zich ook bezig met de productie van auto’s en presenteerde veel modellen. Het bedrijfslogo bestaat uit een majestueuze adelaar met enorme vleugels. Eerder was de vogel goud op blauw. Op moderne fietsen zie je het pictogram in de vorm van een zilveren adelaar met een kroon boven zijn hoofd. De officiële website presenteert een soortgelijk patroon, alleen in turkoois.

51. Jensen Motors

Jensen Motors Logo

Jensen Motors bestond van 1922 tot 2011 op de markt. Het bedrijf specialiseerde zich in de productie van voertuigen voor sportieve en commerciële doeleinden. Het merklogo heeft een interessante gevleugelde vorm. Alle uiteinden waren spits en afgewerkt in taupe. In de basis van de vleugels was een rode badge met de gestileerde Jensen-letters. Net als de basis bestond het lettertype uit rechte, puntige lijnen.

52. Iso Rivolta

ISO Rivolta Logo

ISO Rivolta is een Italiaans bedrijf dat bestond in het midden van de 20e eeuw. Het merk hield zich bezig met de productie van auto’s en motorfietsen. Zoals de meeste Italiaanse merken, koos ISO Rivolta kleuren uit de nationale vlag van het land vanwege het visuele ontwerp. Ook op een witte achtergrond met strepen staat een gouden griffioen en bovenaan staat de inscriptie ISO. In 2020 kondigde Zagato de heropleving van het ISO Rivolta-model aan. Er worden in totaal 19 machines gemaakt, waarvan er al 9 zijn gekocht.

53. Heinkel

Heinkel Logo

Heinkel is vooral beroemd om de productie van vliegtuigen, vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bedrijf sloot in 1965. Naast een breed scala aan vliegtuigen hield het merk zich bezig met de productie van brommobielen, bromfietsen en scooters. Het Heinkel-logo wordt geassocieerd met een beroep. De letter «H» wordt aangevuld met een vleugel en op de golf boven de naam Heinkel geplaatst. De hoofdkleur van de badge is rood, maar wanneer deze op een voertuig wordt geplaatst, verandert deze in zilver.

54. Qvale

Qvale Logo

Het merk is gespecialiseerd in de ontwikkeling van sedans. Het bedrijf bestond maar een paar jaar, te beginnen in 2000. Door de onstabiele financiële situatie in de wereld moesten de oprichters Qvale verkopen. Het logo van het merk was erg opvallend. De afbeelding bestaat uit een blauwe afgeronde rechthoek. Er zit een witte draak in de afbeelding. De naam Qvale is te zien onder het symbool.

55. Changan

Changan Logo

Het Chinese bedrijf wordt beschouwd als een van de beste van het land. Het werd opgericht in 1862 en is ook een van de eerste in China. De naam bestaat uit twee delen: «Chang» en «an». Vertaald uit het Chinees, betekent de naam «betrouwbaarheid die de tand des tijds heeft doorstaan». Het logo van het merk is vrij eenvoudig en beknopt. De blauwe achtergrond symboliseert planeet Aarde en constante innovatie, terwijl de gevleugelde V wordt geassocieerd met de overwinningen en waarden die Changan uitstraalt.

56. Panter

Panther Logo

Het Britse bedrijf is opgericht in 1972 en is, net als alle andere in ons assortiment gepresenteerde merken, gespecialiseerd in de productie van verschillende soorten auto’s. Panther behoorde lange tijd tot het Koreaanse bedrijf SsangYong Group. Het bedrijfslogo is laconiek en eenvoudig. Het zwart-witte logo bevat extra vleugels met het Panther-woordmerk op een zwarte achtergrond in het midden.

57. Amerikan Austin

American Austin Logo

Het bedrijf bestond van 1929 tot 1956. Het Amerikaanse Austin maakte kleine auto’s tegen een concurrerende prijs, maar de economische ellende had een enorme impact op kopers die terughoudend waren om op auto’s te letten. In het eerste jaar produceerde het bedrijf 8.000 auto’s. Het Amerikaanse Austin-logo is erg opvallend en gedenkwaardig. De rode en gouden kleuren in combinatie met het mythische «gevleugelde» wezen vormden een perfecte aanvulling op het product van het merk. Het logo had een ovale vorm met het Amerikaanse Austin-woordmerk en aanvullende grafische details.

58. Avion Voisin

Avion Voisin Logo

De Franse fabrikant specialiseerde zich eerst in de productie van vliegtuigen en later in auto’s. Avion Voisin bestond van 1905 tot 1958. Gedurende de hele periode van zijn activiteit heeft het merk een groot aantal auto’s gepresenteerd. Het bedrijfslogo is enorm en betekenisvol. De auto’s waren versierd met een vogel met grote vleugels in blauw, wat symbool staat voor betrouwbaarheid en vertrouwen. Het logo zelf werd geassocieerd met snelheid en elegantie.

59. Donkervoort

Donkervoort Logo

De gerenommeerde sportwagenfabrikant werd in 1978 opgericht in Nederland. Donkervoort brengt met haar producten nieuwe modellen uit onder het motto “Geen compromissen”. Het merk heeft veel modellen gepresenteerd. Het logo bestaat uit een afbeelding van vleugels in rood met witte lijnen. Een ovaal toegevoegd met grafische elementen in de vleugels en de naam Donkervoort erin.

Welk automerk heeft een logo met vleugels?

Er zijn enkele tientallen van dergelijke merken. Deze omvatten Chrysler (VS), Mazda Motor Corporation (Japan), Bentley Motors Ltd., MINI, Aston Martin Limited (alle drie uit het VK) en vele andere automerken.

Welke auto heeft engelenvleugels?

Engelenvleugels kunnen worden genoemd op de logo's van Aston Martin Limited (VK), Stutz Motor Car Company of America, Inc. (VS), Hispano-Suiza (Spanje), Morgan (VK).

Wat is het merk met de vleugels?

Er zijn enorm veel merken die spatborden gebruiken als integraal onderdeel van hun logo - van de bekende Aston Martin (VK) tot het minder bekende Donkervoort Automobielen BV (Nederland).

Welk auto-embleem heeft zwarte vleugels?

De meeste autobedrijven hebben zilveren emblemen in de kleur van het metaal. De spatborden hebben een zwarte omlijning op het JBA Motors-logo en Anteros Coachworks Inc. gebruikt het symbool van een stier met zwarte vleugels. Beide zijn Amerikaanse autofabrikanten.