AirJapan — «noviteit» op het gebied van passagiersvervoer van ANA HOLDINGS

AirJapan Logo

Het Japanse bedrijf ANA HOLDINGS blijft zich ontwikkelen op het gebied van passagiersvervoer en heeft samen met Air Japan Co., Ltd een nieuw merk gevormd, waarvan de visualisatie al aan klanten is gepresenteerd. Het werd opgericht om diensten te verlenen voor het vervoer van klanten op internationale routes van gemiddelde lengte. Een dergelijke beslissing werd genomen om de comfortabele service voor passagiers te verbeteren, wat zal worden bereikt door een nieuw concept. De lancering van het project is gepland voor het fiscale jaar 2023. Het belangrijkste verschil van het nieuwe bedrijf is een breed scala aan aanbiedingen en diensten gebaseerd op de Japanse cultuur in de comfortabele ruimte die wordt gecreëerd door de nieuwe vliegtuigcabines. Tegelijkertijd zullen de prijzen bijzonder betaalbaar zijn. Dit merk is het resultaat van de transformatie van het bedrijfsmodel van de ANA Group, in het proces van het creëren van de voorwaarden voor duurzame groei en het vermogen om snel te reageren op de enorme verscheidenheid aan behoeften van haar klanten. Tot op heden zijn de naam, het logo en het ontwerp van het bedrijf al ontwikkeld en klaar voor presentatie.

AirJapan Nieuw Logo

Het ontwikkelde concept en de merkfilosofie werden weerspiegeld in een korte maar zeer ruime slogan — Fly Thoughtful. Het drukt nauwkeurig en duidelijk de zorg, bedachtzaamheid en delicatesse uit van de manier waarop het bedrijf zijn verantwoordelijkheden en klanten benadert. De hele visualisatie wordt gekenmerkt door vriendelijkheid en het tonen van zorg voor iedereen die klaar is om zijn diensten te gebruiken. Door volledig nieuwe soorten vliegreizen te creëren, gebaseerd op Japanse ideeën en het streven naar hoge kwaliteit, demonstreren de oprichters revolutionaire methoden en innovatieve benaderingen in de organisatie van een nieuwe onderneming.

Bij het ontwikkelen van de merknaam — Air Japan, probeerde het bedrijf aan mensen over de hele wereld het belangrijkste idee over te brengen dat het Japans is. Tegelijkertijd was het vooral belangrijk om klanten eraan te herinneren dat alles wat ze doet gebaseerd is op Japanse kwaliteit. Dit tekstsymbool is geïnspireerd op het beeld van vriendelijke en bedachtzame hand-tot-hand interactie, die wordt gesymboliseerd door de twee letters «r» en «J» in hun omgekeerd symmetrische grafische vormgeving. De succesvolle grafische uitvoering van deze symbolen maakte het mogelijk om een ​​uniek en gedenkwaardig handelsmerk voor Air Japan te vormen, waardoor het gemakkelijk op alle oppervlakken, digitale platforms en typografische media kan worden geplaatst.

Logo AirJapan

Het kleurenpalet is zo gekozen dat de traditionele Japanse kleuren — «Ai» en «Akebono» worden gecombineerd. De eerste, indigo, symboliseert het vakmanschap en de nauwgezette techniek in de traditionele Japanse kunst, een complex verfproces dat vertrouwen en bedachtzaamheid van de uitvoerder vereist. De tweede, de kleur van de rijzende zon, is een weerspiegeling geworden van de lente in Japan en de belichaming van comfortabele warmte, als de toewijding van het merk om comfort en zorg te bieden.